Ο Πούτιν τονίζει πως θα διορθωθούν όλα τα λάθη στην επιστράτευση της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πούτιν τονίζει πως θα διορθωθούν όλα τα λάθη στην επιστράτευση της Ρωσίας
Όσοι πολίτες έχουν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση σε ειδικότητες που χρειάζονται θα είναι οι πρώτοι που θα καλούνται στην επιστράτευση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως θα διορθωθούν όλα τα λάθη που έχουν γίνει με την μερική επιστράτευση των πολιτών που έχει ανακοινώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε πως όσοι πολίτες έχουν στρατιωτική εμπειρία και εκπαίδευση σε ειδικότητες που χρειάζονται θα είναι οι πρώτοι που θα καλούνται στην επιστράτευση.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, εκατοντάδες άνδρες έχουν φύγει από τη Ρωσία από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση 300.000 ανδρών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης στη Ρωσία μετά την ανακοίνωσή της στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη οργάνωση OVD-Info.

Πολλοί Ρώσοι επέλεξαν επίσης να φύγουν από τη χώρα για να μην επιστρατευτούν, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές στα σύνορα της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Μογγολίας και της Φινλανδίας. Κατάμεστες από άνδρες ήταν επίσης οι αεροπορικές πτήσεις.

Υπήρξαν πολλές δημόσιες εκφράσεις δυσαρέσκειας από αξιωματούχους και πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιστράτευση, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για υπαλλήλους στρατολογικών γραφείων που έστειλαν κλήσεις σε μη επιλέξιμους άνδρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία «κρύβει» 112 δισ. δολάρια από τον προϋπολογισμό του 2023

Πούτιν: Η Δύση υποκινεί «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρά αίματος» στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ρωσία: Επίσημη τελετή προσάρτησης των 4 ουκρανικών περιοχών την Παρασκευή, παρουσία Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider