Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα δήλωση-τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα δήλωση-τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων
Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται στον απόηχο των παραιτήσεων του ΓΓ του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση τη Δευτέρα, σχετικά με το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός προφανώς και δεν θα περιμένει να ανοίξει η Βουλή. Θα κάνει δήλωση-τοποθέτηση τη Δευτέρα για το ζήτημα.

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται στον απόηχο των παραιτήσεων του ΓΓ του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Κυβερνητικές πηγές, τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε εικόνα για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Δημητριάδης επέλεξε την παραίτηση σε μια κίνηση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, που παράλληλα θα λειτουργήσει και ως «τείχος προστασίας» για τον πρωθυπουργό από ένα κλίμα πολιτικής τοξικότητας. Επίσης έχει τονίσει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στην περίπτωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων «χρεώνεται» ότι δεν ενημέρωσε για το θέμα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ως εκ τούτου οδηγήθηκε σε παραίτηση «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», η οποία και έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέλαβε Γιάννης Μπρατάκος, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Επικεφαλής στην ΕΥΠ ανέλαβε ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ανδρουλάκης: Συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών

Απάντηση τις καταιγιστικές εξελίξεις έδωσε με δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κάνει λόγο απαξίωση της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού του, ενώ όπως τονίζει, σήμερα, με τις παραιτήσεις του στενότερου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, και του διοικητή της ΕΥΠ, «το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για σκοτεινές πρακτικές και μιλά για διεθνή έκθεση της χώρας.

Ολόκληρη η δήλωση Ανδρουλάκη: Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;

8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε

Υπόθεση ΕΥΠ: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή στοιχείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider