Εμβόλια: Σύσταση για 4η δόση στους πολίτες άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλια: Σύσταση για 4η δόση στους πολίτες άνω των 60 ετών
Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.

Τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών επανέλαβε η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας.

Η ίδια είπε πως η σύσταση για την τέταρτη δόση αφορά στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η ΕΕΕ συνεχίσει να συστήνει πως οι πολίτες ηλικίας από 30 έως 59 ετών μπορούν να λάβουν την 4η δόση (ή τη 2η αναμνηστική) εφόσον το επιλέξουν σε συνεννόηση με τη συμβουλή του γιατρού τους.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου εστίασε στο αυξημένο ιικό φορτίο των τελευταίων ημερών λόγω των νέων παραλλαγών, της χαλάρωσης των μέτρων και της συνακόλουθης μεταβολής της συμπεριφοράς των πολιτών.

Τόνισε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο από σοβαρή νόσηση διατρέχουν άτομα ανοσοκατεσταλμένα και μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη, η κ.Θεοδωρίδου τόνισε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις που διατυπώθηκαν τον Μάιο, η τέταρτη δόση χορηγείται τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Η πρόεδρος της ΕΕΕ υπογράμμισε, έτσι, ότι δεδομένων των συνθηκών και της κυκλοφορίας των νέων παραλλαγών, η τέταρτη δόση θα μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας στους άνω των 70 ετών και στους άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣτΕ: Συνταγματικά ανεκτό το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider