Δίκη στα Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία και χωρίς ελαφρυντικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη στα Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία και χωρίς ελαφρυντικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη βάναυση θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία.

Τελευταία ενημέρωση: 17:50

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφερόμενη σε ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένεια του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη.

Στην αγόρευσή του νωρίτερα ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθ. Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τους γονείς της Καρολάιν, ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό. «Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» είπε ο συνήγορος.

Την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη βάναυση θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία.

Η υπεράσπιση του πιλότου είπε στους δικαστές πως το θύμα δεν κοιμόταν ενισχύοντας την εκδοχή του 34χρονου περί βρασμού εξαιτίας επιθετικής συμπεριφοράς του θύματος. «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν» δευερολογησε η εισαγγελέας, η οποία τόνισε πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο «η Καρολάιν θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό;».

«Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση», κατέληξε η εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισαγγελέας σε δίκη για Γλυκά Νερά: Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο πιλότος, όταν σκότωσε την Καρολάιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider