Φινλανδία: Τα έργα τέχνης που κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές θα επιστραφούν άμεσα στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φινλανδία: Τα έργα τέχνης που κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές θα επιστραφούν άμεσα στη Ρωσία
Η Φινλανδία θα επιστρέψει στη Ρωσία ρωσικά έργα τέχνης που κατασχέθηκαν από τα φινλανδικά τελωνεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Φινλανδία θα επιστρέψει στη Ρωσία ρωσικά έργα τέχνης που κατασχέθηκαν από τα φινλανδικά τελωνεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Οι φινλανδικές τελωνειακές αρχές παρεμπόδισαν τη μεταφορά πίσω στη Ρωσία τριών φορτίων έργων τέχνης αξίας περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ελέγξουν εάν κατατάσσονταν στα είδη πολυτελείας και ως εκ τούτου υπόκειντο σε οικονομικές κυρώσεις.

Οι εξαιρέσεις έργων τέχνης από τους κανονισμούς κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθούν σε ισχύ στις 9 Απριλίου, ημερομηνία μετά την οποία το υπουργείο Εξωτερικών θα δώσει στους τελωνειακούς αξιωματούχους την άδεια να αποδεσμεύσουν τα έργα τέχνης, ανέφερε το υπουργείο.

Πίνακες, αγάλματα και αρχαιότητες είχαν δοθεί ως δάνεια από ρωσικά μουσεία στην Ιταλία και την Ιαπωνία.

Η Ρωσίδα υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι πίνακες θα επιστραφούν στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για διαφήμιση παράνομου τζόγου από influencers - Ποινές μέχρι 10 έτη

Εκτοξεύτηκαν τα λουκέτα των επιχειρήσεων το 2025 - Άνοδος 83,2% σε έναν χρόνο

Debate με τον Άδωνι ζητάει η Καρυστιανού - Περιμένει Αλέξη ο Ραγκούσης - Επιμένει για ψήφισμα στο Συνέδριο ο Δούκας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider