EMA: Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου τα δεδομένα για τα εμβόλια κατά της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EMA: Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου τα δεδομένα για τα εμβόλια κατά της Όμικρον
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει «παγώσει» την αξιολόγηση του για έγκριση προς χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει πως θα έχει στη διάθεση του τα πρώτα δεδομένα από τις κλινικές έρευνες των εμβολίων κατά του κορονοϊού που εστιάζουν στη μετάλλαξη Όμικρον από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2022, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή έγκριση προς χρήση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Moderna και η Pfizer έχουν ανακοινώσει ήδη τις πρώτες δοκιμές των εμβολίων τους κατά της Όμικρον.

Ο επικεφαλής της εμβολιαστικής στρατηγικής του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, δήλωσε ότι ο Οργανισμός πιστεύει πως θα μπορεί να έχει τα δεδομένα των εταιριών μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να προβεί σε αξιολόγηση τους.

Εξάλλου, ο ίδιος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως ο EMA έχει «παγώσει» την αξιολόγηση του για έγκριση προς χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, γεγονός που μπορεί να σχετίζεται με τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χωρίς υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού η είσοδος των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών στον Καναδά

Ιταλία: Καταργείται τον Απρίλιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα ΜΜΜ

gazzetta
gazzetta reader insider insider