Ίμπιζα: Πολιτική ομάδα επιδιώκει να περιορίσει τα πάρτι στα παραλιακά κλαμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ίμπιζα: Πολιτική ομάδα επιδιώκει να περιορίσει τα πάρτι στα παραλιακά κλαμπ
Η πολιτική ομάδα Podemos Eivissa με έδρα την Ίμπιζα κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πάρτι.

Πολιτική οργάνωση ξεκίνησε εκστρατεία για την απαγόρευση όλων των παραλιακών κλαμπ και των «ντίσκο ξενοδοχείων» στον δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, το νησί Ίμπιζα της Ισπανίας.

Η πολιτική ομάδα Podemos Eivissa με έδρα την Ίμπιζα κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πάρτι επειδή προκαλούν «σοβαρή ταλαιπωρία» στους κατοίκους του νησιού.

Οι συμμετέχοντες στην καμπάνια υποστηρίζουν ότι η «βοή» από τη δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγεται σε απόσταση μιλίων.

Την περασμένη εβδομάδα, η περιφερειακή κυβέρνηση των Βαλεαρίδων ανακοίνωσε σχέδια για έναν νέο νόμο για τον τουρισμό με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, ο οποίος εστιάζει στην «ποιότητα και όχι στην ποσότητα».

Ο εκπρόσωπος των Podemos, Φερνάντο Γκόμεζ, δήλωσε ότι η ομάδα στοχεύει «να τερματίσει νομική εκκρεμότητα για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που προκαλεί ο τουρισμός στο νησί της Ίμπιζα, δηλαδή τη σοβαρή ταλαιπωρία που προκαλείται από τα παραλιακά κλαμπ και νυχτερινά κέντρα των ξενοδοχείων».

Η οργάνωση, όπως ανακοίνωσε θα καταθέσει τροπολογία στον νόμο για τον τουρισμό με στόχο τον περιορισμό των παραλιακών κλαμπ και των νυχτερινών κέντρων των ξενοδοχείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα παραλιακά κλαμπ στο θέρετρο Playa d'en Bossa επισημαίνοντας ότι είναι τα πιο θορυβώδη με «βοή» που ακούγεται σε απόσταση μιλίων σε όλο το νησί «δυστυχώς για τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν εκεί».

«Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα beach bar ή εστιατορίων σε άλλες παραλίες που έχουν γίνει πηγές θορύβου και αναστάτωσης» τόνισε αναφερόμενος στα υπαίθρια νυχτερινά κέντρα που βρίσκονται στις ακτές του νησιού.

Η οργάνωση Podemos πιέζει την κυβέρνηση να επιβάλει πρόστιμο σε καταστήματα που παίζουν μουσική σε ένταση πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Δεν είναι σαφές εάν θα εφαρμοστεί ένα όριο ντεσιμπέλ αν οι αρχές εγκρίνουν νέο νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider