Η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Newsroom
Μοιράσου το
Η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Η Ισπανία ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα βάλει τέλος στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα προστασίας στους εξωτερικούς χώρους.

Η Ισπανία ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα βάλει τέλος στην υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα προστασίας στους εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστεί το κύμα των κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ θα υιοθετήσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης «το διάταγμα που καταργεί την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους», δήλωσε σήμερα η ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στο ραδιοσταθμό Cadena Ser.

Η Ισπανία είχε επαναφέρει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στις 22 Δεκεμβρίου, μπροστά σε ένα έκτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19 που προκλήθηκε κυρίως από την μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Όμως «όλοι οι (υγειονομικοί) δείκτες βελτιώνονται», «ιδιαίτερα το ποσοστό πληρότητας» στα νοσοκομεία και η επίπτωση των κρουσμάτων, δήλωσε η υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.