Κιλιντσάρογλου: Θα βγάλω την Τουρκία από αυτό το χάλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κιλιντσάρογλου: Θα βγάλω την Τουρκία από αυτό το χάλι
Ξανά ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αμφισβήτησε τα νούμερα του πληθωρισμού στη χώρα.

Μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στη Μυρσίνη o ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάλογλου, απεύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση για πρόωρες εκλογές, λόγω της παραπαίουσας οικονομίας ελέω της νομισματικής πολιτικές Ερντογάν και της καταρρέουσας λίρας.

Όπως αναφέρει η Ahval, ο ηγέτης του CHP δήλωσε ότι θα φέρει «ειρήνη, δημοκρατία και δικαιοσύνη» στη χώρα αν το κόμμα του κερδίσει στις εκλογές στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2023.

«Θα βγάλω την Τουρκία από αυτό το χάλι», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει χώρος για απογοήτευση, θα λύσουμε όλα τα προβλήματα της χώρας».

Η συγκέντρωση των οπαδών του CHP ήταν η πρώτη από μια σειρά που θα ακολουθήσουν σε όλη τη χώρα, μετά την ιστορική υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμό στην Τουρκία τρέχει άνω του 20%.

Η τουρκική αντιπολίτευση συνολικά έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών λόγω της νομισματικής κατάρρευσης, κάτι που έχει απορρίψει ο Ταγίπ Ερνοτγάν.

«Η Τουρκία του 21ου αιώνα αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο Κιλιντσάλογλου την ώρα που το πλήθος ζητούσε την παραίτηση Ερντογάν.

Επίσης ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε ανοιχτά τα επίσημα στοιχεία για τον τουρκικό πληθωρισμό- που σύμφωνα με αυτά η μηνιαία μεταβολή του έφτασε στο 3,51% και η ετήσια στο 21,31%.

«Τι είδους έρευνα κάνανε και κατέληξαν σε αυτούς τους αριθμούς; Είναι εργαζόμενοι στην τουρκική στατιστική αρχή ή εργάζονται ως υπηρέτες στο προεδρικό παλάτι», ανέφερε ο Κιλιντσάλογλου ο οποίος θεωρεί ότι ο πληθωρισμός στη χώρα είναι υψηλότερος.

Μάλιστα την Παρασκευή απέρριψε τα νούμερα της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας (TÜİK), δηλώνοντας ότι «δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη», προσθέτοντας ότι ο λαός της Τουρκίας νοιώθει στην καθημερινότητα του ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος.

Επιμέλεια: Τέρρυ Μαυρίδης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FAZ: Μισθοί Αλβανίας στην Τουρκία

Τουρκία: Ανέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός για έκτο διαδοχικό μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider