«Μπάλλος»: Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την χώρα - Σε ποιες περιοχές είναι το επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπάλλος»: Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την χώρα - Σε ποιες περιοχές είναι το επίκεντρο
Ένας νεκρός, οδικά προβλήματα, κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς και πλήθος κλήσεων σε πυροσβεστική κι αστυνομία είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της δεύτερης ημέρας που η κακοκαιρία «Μπάλος» πλήττει την χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: 21.03

Ένας νεκρός, οδικά προβλήματα, κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς και πλήθος κλήσεων σε πυροσβεστική κι αστυνομία είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της δεύτερης ημέρας που η κακοκαιρία «Μπάλος» πλήττει την χώρα.

Βροχές και καταιγίδες μαίνονται κατά διαστήματα από το μεσημέρι της Παρασκευής από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κι αναμένονται να συνεχιστούν κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, έως τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου τα φαινόμενα θα είναι πλέον ασθενέστερα και θα επηρεάζουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Εύβοια

Νεκρός βρέθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο από χθες στους Τσακαίους της Εύβοιας. Ο 69χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο πάνω από το ρέμα στο σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες. Το πτώμα βρέθηκε στην κοίτη του ρέματος, το οποίο τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του χθες το βράδυ.

Προβλήματα στους οδικούς άξονες

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση αργά το απόγευμα της Παρασκευής στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 380ο χλμ της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης), στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης, στο 90ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Καρτερών στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κάτω Ποταμιάς, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Μεταξοχωρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Τερπύλου.

Στην Πιερία, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγ. Σπυρίδωνα. Στην Χαλκιδική στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Καλυβών - Γερακινής, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων, στο 10,5 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλλικράτειας - Μουδανιών και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.

Nωρίτερα, περί τη 13:30 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Ειδικότερα, η Πειραιώς έκλεισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και η περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων.

Ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με μεταγενέστερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, η Πειραιώς, που είχε κλείσει από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων.

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, στις 7:00 δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του καταμαράν «super jet» για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο και Μύκονο, ενώ στις 16:00 δεν θα εκτελεστεί και το δρομολόγιο του SPEEDRUNNER ΙΙΙ προς Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Πειραιά.

Τα περισσότερα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπάλλος»: Κλειστό το Δημόσιο και τα σχολεία - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε 1.164 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχτεί η πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider