«Όχι» του Πενταμελούς Εφετείου στην αποφυλάκιση των κρατούμενων της ΧΑ για εγκληματική οργάνωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Όχι» του Πενταμελούς Εφετείου στην αποφυλάκιση των κρατούμενων της ΧΑ για εγκληματική οργάνωση
Σήμερα το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αρνήθηκε, για άλλη μία φορά, την έξοδο από τη φυλακή στους δύο καταδικασθέντες.

Αρνητική απάντηση στις αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Μίχου έδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, το οποίο ωστόσο έκανε δεκτή την αίτηση τού μέχρι πριν μερικά χρόνια συναδέλφου τους Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος βρέθηκε κρατούμενος το καλοκαίρι λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που μετά την απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου που έλαβε το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής για την δράση εγκληματικής οργάνωσης είχαν οδηγηθεί στην φυλακή. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών ως διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο Νίκος Μίχος σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και οπλοφορία. Οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν είχαν λάβει από το δικαστήριο αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους.

Σήμερα το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αρνήθηκε, για άλλη μία φορά, την έξοδο από τη φυλακή στους δύο καταδικασθέντες.

Για τον Μιχάλη Αρβανίτη, που τον περασμένο Οκτώβριο καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε κάθειρξη 5 ετών και παρέμεινε εκτός φυλακής με την επιβολή όρων, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του. Έτσι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκε στη φυλακή λόγω μη ικανοποίησης ενός εκ των όρων, ορίστηκε να αποφυλακιστεί με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τέλος το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης του καταδικασμένου σε κάθειρξη 6 ετών πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο πατέρας του κρατούμενου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider