Ειδήσεις | Ελλάδα
06-08-2021 | 13:21

Σε διαβούλευση η μετατροπή του κτιρίου Γκίνη του ΕΜΠ σε Μορφωτικό, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο

Newsroom
Μοιράσου το
Σε διαβούλευση η μετατροπή του κτιρίου Γκίνη του ΕΜΠ σε Μορφωτικό, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αναρτήθηκε για διαβούλευση στην κεντρική ιστοσελίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η πρόταση «για αποκατάσταση και επαναλειτουργία του κτιρίου Γκίνη στο συγκρότημα της οδού Πατησίων ως Μορφωτικό, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΜΠ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΜΠ.

Το κτίριο Γκίνη είναι εμβληματικό ιστορικό μνημείο που συνδυάζει κλασική μορφολογία και νεωτερική κατασκευή. Έχει επάλληλα αμφιθέατρα και πολλές μεγάλες αίθουσες με ευρείς κοινόχρηστους χώρους γύρω από ένα μνημειακό κλιμακοστάσιο.

Σύμφωνα με την πρόταση, σχεδιάζονται χρήσεις του ως συνεδριακό κέντρο, θεματικό μουσείο με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και ερευνητικό κόμβο τεχνολογίας. Ταυτόχρονα στους κοινόχρηστους χώρους του θα λειτουργούν εστιατόριο και βιβλιοπωλείο.

Η χρηματοδότηση προβλέπεται να γίνει με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους του δημόσιου τομέα. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, θα εκπονηθούν οι οριστικές μελέτες, με στόχο την έναρξη εργασιών το 2022. Η κατασκευή θα διαρκέσει δύο χρόνια. «Ο στόχος είναι ένα πρότυπο, αποκατεστημένο ιστορικό μνημείο που θα είναι ενεργειακά παθητικό και θα στεγάζει ένα δυναμικό Μορφωτικό, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό ανοιχτό στην Κοινωνία της Πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΜΠ.

Στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ μπορεί κανείς να δει μια αναλυτική παρουσίαση της πρότασης και εικόνες από τη σημερινή κατάσταση του κτιρίου.

https://www.ntua.gr/el/consultations/item/2237-ktirio-gkini

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.