Γερμανία: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ένας νεκρός και 16 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Λεβερκούζεν και πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Ένας νεκρός και 16 τραυματίες --δύο εκ των οποίων σοβαρά-- και τέσσερις αγνοούμενοι είναι, σύμφωνα με την Rheinische Post, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε δεξαμενή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, στο χημικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στο Μπούριγκ. Η φωτιά έχει στο μεταξύ κατασβεστεί.

Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται ακόμη από το σημείο της έκρηξης, όπου, όπως σημειώνει η BILD, γίνεται η καύση απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το νέφος που έχει δημιουργηθεί κατευθύνεται, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της περιφέρειας Ράινις-Μπέργκις, προς τις περιοχές Μπουρσάιντ και Βερμελσκίρχεν, ενώ η οσμή είναι αισθητή έως το Ζόλινγκεν και το Βούπερταλ. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΝΙΝΑ», μέσω της οποίας, με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους και να διατηρήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Η Koelner Stadtanzeiger μεταδίδει στο μεταξύ ότι από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κατασκευαστικές εταιρίες απομακρύνουν ογκώδη απορρίμματα από τις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη δυτική Γερμανία και τα μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις της Currenta, για διαλογή και καύση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider