Ισραήλ: Δέχθηκε επίθεση από τον Λίβανο - Εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισραήλ: Δέχθηκε επίθεση από τον Λίβανο - Εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες
Η μία από τις ρουκέτες καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την επικράτεια του Λιβάνου εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας, πάντως χωρίς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τα πυρά, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Η μία από τις ρουκέτες καταρρίφθηκε από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, που είναι γνωστό με την ονομασία Σιδηρούς Θόλος, ενώ η δεύτερη έπεσε σε ανοικτή έκταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το 2006, το Ισραήλ ενεπλάκη σε πόλεμο με τη λιβανέζικη ένοπλη παράταξη Χεζμπολάχ, η οποία διατηρεί μεγάλη ισχύ, ειδικά στον νότιο Λίβανο, ενώ διαθέτει προηγμένες ρουκέτες. Πάντως η κατάσταση στα σύνορα παραμένει –γενικά– ήρεμη έκτοτε.

Μικρές οργανώσεις Παλαιστινίων που ζουν στον Λίβανο έχουν επίσης εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider