Μεγάλη πυργκαγιά στην Κύπρο - Συνδράμει η Ελλάδα με 2 καναντέρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη πυργκαγιά στην Κύπρο - Συνδράμει η Ελλάδα με 2 καναντέρ
H πυρκαγιά είναι στον Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο, και εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί ακόμη τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ.

Με δύο αεροσκάφη Canadair συνδράμει η Ελλάδα

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της, η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα της Κύπρου που υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU, και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποστέλλει δυο αεροσκάφη Canadair CL415 για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Αρακαπά Λεμεσού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη για την άμεση παροχή συνδρομής, τόσο με τα δύο αεροσκάφη όσο και με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο, εφόσον χρειαστεί.

Τα δύο αεροσκάφη έχουν ήδη αναχωρήσει για Κύπρο. Σημειώνεται ότι η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στη δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης RescEU και έχει κατά καιρούς συνδράμει πολλές χώρες στην ευρύτερη περιοχή μας για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider