Ελλάδα
16-06-2021 | 18:11

Υπερταμείο για απεργία στα ΜΜΜ: Δε νοείται να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε

Newsroom
Μοιράσου το
Υπερταμείο για απεργία στα ΜΜΜ: Δε νοείται να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανακοίνωση με την οποία σχολίασε τη σημερινή απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ), εξέδωσε η διοίκηση του Υπερταμείου.

Όπως σημειώνεται σχετικά, «οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι μέρος της δημόσιας περιουσίας. Ανήκουν στον ελληνικό λαό και δε νοείται να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε, εν μέρει ή στο σύνολό τους, για σκοπούς που ακυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Το δικαίωμα των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που δίνουν αυτές τις ημέρες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια στην απρόσκοπτη μετακίνησή τους, προς και από τα εξεταστικά κέντρα, είναι απόλυτο.

Για το Υπερταμείο, που εργάζεται συστηματικά με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις εταιρίες μέλη του (Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών-ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ),  για την αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών, η αναγκαιότητα ενός διαλόγου για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών και σε όλες τις συνθήκες στη χρήση των δημοσίων μέσων είναι προφανής. Για το σκοπό αυτό το Υπερταμείο θα έρθει σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.