Ειδήσεις | Ελλάδα
01-06-2021 | 17:34

Ο Κ. Χατζηδάκης στο συνέδριο, με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή»

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Κ. Χατζηδάκης στο συνέδριο, με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο, με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή», που διοργάνωσαν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και η ιστοσελίδα ygeiamou.gr.

Όπως είπε, μία πρώτη κίνηση ανακούφισης είναι η δυνατότητα που δόθηκε σε ασφαλισμένους να λάβουν προκαταβολή σύνταξης, που ανέρχεται στο ύψος των εθνικών συντάξεων, μαζί με τα αναδρομικά.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει τη συνδρομή πιστοποιημένων επαγγελματιών -δικηγόρων και λογιστών- στη συνολική προσπάθεια για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίοι θα μπορούν να καταρτίσουν σχέδιο προσωρινής, αλλά και οριστικής σύνταξης.

«Η τρίτη προσπάθεια είναι να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα και να γίνει πλήρως ηλεκτρονικό» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης δίνει παραπάνω επιλογές και βαθμούς ελευθερίας και δημιουργεί τις βάσεις για ένα υγιέστερο ασφαλιστικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.