Ελλάδα
18-04-2021 | 12:54

Αύξηση 34,4% στην κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική τα Σαββατοκύριακα

Newsroom
Μοιράσου το
Αύξηση 34,4% στην κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική τα Σαββατοκύριακα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυξημένη κατά 34,3% διαμορφώθηκε η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αττικής κατά τα τελευταία 2 Σαββατοκύριακα, που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το  Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο ήταν αυξημένη κατά 28,7%, ενώ το δεύτερο σημείωσε επιπλέον αύξηση 5,6%. Συνολικά δηλαδή τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα η κίνηση λόγω άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ δήμων σημείωσε αύξηση 34,3%.

Η απόκλιση τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές είναι σημαντική. Με βάση προηγούμενη καταγραφή των στατιστικών από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κυκλοφορίας η οποία περιείχε στοιχεία μέχρι και την Τρίτη 13/4/2021, η κίνηση τις καθημερινές εμφάνιζε αύξηση μόλις 2,7%.

Οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση

Ειδικότερα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι 3 οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση είναι:

Λ.Βουλιαγμένης 57,7%

Λ. Μεσογείων 49,1%

Λ. Αθηνών 44,9%

Λ. Ποσειδώνος 43,9%

Λ. Βασ. Σοφίας 37,5%

Λ. Κηφισού 26,4%

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά:

«Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής είναι αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους  του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.