Διάψευση Κομισιόν: Δεν γίνονται συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik V

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διάψευση Κομισιόν: Δεν γίνονται συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik V
«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19.

Η ΕΕ διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, με εκπρόσωπο της να δηλώνει ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία συνομιλία.

«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη παραγωγή του Sputnik V, παρακάμπτοντας τη ρυθμιστική αρχή. Η Σλοβακία και η Ουγγαρία έχουν ήδη παραγγείλει δόσεις του ρωσικού εμβολίου, ενώ η Τσεχία και η Αυστρία έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το εμβόλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τον Ιανουάριο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως ότι «ήταν ανοιχτή» ως προς την ιδέα παραγωγής του Sputnik-V στην ΕΕ.

Αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Όπως ανέφερε στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε μια κυλιόμενη αξιολόγηση για το Sputnik V, ένα #COVID19vaccine που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider