Την Τετάρτη οι αποφάσεις για ενδεχόμενο σκληρότερο lockdown στην Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τετάρτη οι αποφάσεις για ενδεχόμενο σκληρότερο lockdown στην Αττική
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ. Στο επίκεντρο ενδεχόμενο για περιοριστικά μέτρα όπως αυτά του Μαρτίου του 2020.

Την Τετάρτη θα ληφθούν οι αποφάσεις για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού στην Αττική, μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση των επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ για την έξαρση των νέων κρουσμάτων της νόσου που καταγράφονται το τελευταίο 48ωρο.

Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει εισήγηση προς την κυβέρνηση για lockdown σαν του Μαρτίου του 2020 με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, με «ορίζοντα» των μέτρων μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Πέρα από την... επανάληψη του περσινού lockdown ακούγονται σενάρια και για άλλα μέτρα, όπως της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αττική, ενώ δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν η χρήση του αριθμού 6 να γίνεται αυστηρώς για σωματική άσκηση και όχι για βόλτες σε άλλους δήμους και γενικότερα μακριά από το σπίτι του πολίτη.

Επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ενδέχεται να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider