«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο - Πωλούνται παράνομα οικόπεδα μέσω του Facebook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πωλητήριο» στον Αμαζόνιο - Πωλούνται παράνομα οικόπεδα μέσω του Facebook
Το Facebook δηλώνει «έτοιμο να συνεργαστεί με τις τοπικές Αρχές», όμως δεν προτίθεται να αποσύρει τις δημοσιευμένες αγγελίες ή να εμποδίσει τις συναλλαγές αυτοβούλως. 

Πωλούνται παράνομα οικόπεδα μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, μέσα από το Marketplace του Facebook.

Συγκερκιμένα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC, επιτήδειοι έχουν βάλει αγγελίες πώλησης για οικόπεδα στη Βραζιλία, τα οποία βρίσκονται εντός της προστατευμένης περιοχής του Αμαζονίου και τα οποία πωλούνται παράνομα. Πρόκειται για πωλειτές που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κατοχής γης και δεν προσφέρουν κάποιο επίσημο έγγραφο συναλλαγής που να κατοχυρώνει τον υποψήφιο αγοραστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, οι πωλητές δηλώνουν «σίγουροι» πως δεν κινδυνεύουν από τον οποιονδήποτε έλεγχο για τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούν, παρότι αρκεί μια σύντομη αναζήτηση στο Marketplace της κοινωνικής πλατφόρμας για να βρει κανείς τις αγγελίες που περιλαμβάνουν από δορυφορικές φωτογραφίες και συντεταγμένες, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 δολάρια.

Σε σχετική ανακοίνωση του, το Facebook δηλώνει «έτοιμο να συνεργαστεί με τις τοπικές Αρχές», όμως δεν προτίθεται να αποσύρει τις δημοσιευμένες αγγελίες ή να εμποδίσει τις συναλλαγές αυτοβούλως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider