ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 3,5% στον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στην βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια μείωση 3,5% στον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στην βιομηχανία

Μείωση 3,5% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Δεκεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2019, έναντι αύξησης 10,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2020, ο Δείκτης παρουσίασε αύξηση 13,9%.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2019 – Δεκεμβρίου 2019, παρουσίασε μείωση 12,1%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Δείκτη κατά 3,5% προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 12,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
  • Μείωση κατά 3,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 6,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
  • Μείωση κατά 2,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider