Γερμανία: Σχεδόν 13.000 κρούσματα κορονοϊού, 852 θάνατοι σε 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σχεδόν 13.000 κρούσματα κορονοϊού, 852 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.892 το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.664.726, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 852 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 30.978 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Προβλήματα στους εμβολιασμούς

Στην πόλη Στράλζουντ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία, οκτώ υπάλληλοι ενός γηροκομείο εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση του εμβολίου της BioNTech πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Ο έπαρχος Στέφαν Κερτ έκανε λόγο για «ατομικά λάθη». Τέσσερα από τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Ωστόσο, η ΒioNTech δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο, δεδομένου ότι μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση της έρευνας χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider