Διεθνή
12-01-2020 | 18:18

Πέντε πράγματα που δείχνουν πόσο… workaholic είναι ο Έλον Μασκ 

Μοιράσου το
Πέντε πράγματα που δείχνουν πόσο… workaholic είναι ο Έλον Μασκ 

Πόσες ώρες δουλεύει ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla.

Η περιουσία του Έλον Μασκ υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια. Και αυτό την ίδια στιγμή που ο ίδιος αρνείται να πληρωθεί από την Tesla μέχρι αυτή να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. δολάρια. 

Και ο Έλον Μασκ δουλεύει πολύ, σε επίπεδα που μπορεί να είναι και προβληματικά για την υγεία. Δείτε παρακάτω πέντε στοιχεία που δείχνουν πως ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής των Tesla, SpaceX και The Boring Company είναι ένας κανονικός… workaholic:
 

Τον Ιούνιο του 2019 είχε δηλώσει πως σκόπευε να περάσει τα 48α γενέθλια του στην δουλειά, βελτιώνοντας την «παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα» της Tesla.
 

Για το πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του ο ίδιος έχει δηλώσει ότι του αρέσουν τα απλά πράγματα: να κάνει παρέα με τα παιδιά του ή να βλέπει φίλους. «Μερικές φορές συμπεριφέρομαι τρελά στο Twitter», σημειώνει ο ίδιος «αλλά συνήθως απλά δουλεύω περισσότερο». 
 

Τον Αύγουστο του 2018 ο Μασκ είχε δηλώσει στους New York Times ότι δούλευε 120 ώρες την εβδομάδα. «Υπήρχαν φορές που δεν έφευγα από το εργοστάσιο για τρεις και τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Δεν έβγαινα καν έξω», είχε πει. 
 

Του αρέσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια αλλά δεν κάνει σχεδόν καθόλου διακοπές. Το 2015 είχε δηλώσει ότι από τότε που ίδρυσε την SpaceX το 2003 είχε πάρει μόλις 2 εβδομάδες άδεια συνολικά. 
 

Ξεκίνησε να δουλεύει από μικρός. Μεγαλώνοντας στη Νότια Αφρική, ο Μασκ έμαθε μόνος του προγραμματισμό. Στην ηλικία των 12 ετών, πούλησε τον πρώτο κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι στην τιμή των 500 δολαρίων.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.