Πόσα λίτρα βενζίνης μπορείτε να αγοράσετε με τον μέσο μισθό στην Ελλάδα και τον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα λίτρα βενζίνης μπορείτε να αγοράσετε με τον μέσο μισθό στην Ελλάδα και τον κόσμο
Έρευνα της Picodi υπολόγισε πόσα λίτρα βενζίνης μπορεί αγοράσει κάποιος σε διάφορες χώρες του κόσμου με τον μέσο μισθό.

Συγκεντρώνοντας  δεδομένα σχετικά με τις τιμές της βενζίνης το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Picodi υπολόγισε πόσα λίτρα βενζίνης μπορείτε να αγοράσετε σε διάφορες χώρες του κόσμου με τον μέσο μισθό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο αναδεικνύονται πρωταθλήτριες χώρες όσον αφορά στην καλύτερη τιμή βενζίνης προς ένα μέσο μισθό.  Συγκεκριμένα η μέση αμοιβή, σε αυτές τις χώρες επιτρέπει στους πολίτες τους να αγοράσουν 3.795 και 3.320 λίτρα βενζίνης αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δανία με 2.484 λίτρα.

Στην Ελλάδα, με έναν μέσο μισθό οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν  632 λίτρα βενζίνης με τη χώρα να καταλαμβάνει τη 32η θέση στη σχετική λίστα. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αλβανία με 239 λίτρα βενζίνης.

insider

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στις κορυφαίες θέσεις βρίσκονται χώρες του Περσικού Κόλπου. Συγκεκριμένα, στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ, μπορείτε να αγοράσετε από 5.112 έως 8.210 λίτρα βενζίνης με μία μέση αμοιβή. Σημειώνεται επίσης ότι οι κάτοικοι του Κουβέιτ μπορούν να αγοράσουν 139 λίτρα λιγότερα από πέρσι. Από την άλλη πλευρά, το 2020 οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ μπορούν να αγοράσουν περίπου 4.933 και 1.603 λίτρα αντίστοιχα, περισσότερα από πέρσι.

Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Κούβα, όπου ο μέσος μισθός ισούται με την τιμή των μόνο 28 λίτρων βενζίνης. Επίσης παρά το γεγονός ότι το Τατζικιστάν και η Ζάμπια συνοδεύουν την Κούβα στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης, στις χώρες αυτές οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν ακόμη και επτά φορές περισσότερη βενζίνη από τους Κουβανούς (151 και 219 λίτρα αντίστοιχα).

Σημειώνεται ακόμη ότι συγκρίνοντας με τις τιμές το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε 39 από τις 42 χώρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι τιμές της βενζίνης ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το 2019. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (−17,8%), την Ουκρανία (−15,4%) και τη Ρουμανία (−14%). Στην Ελλάδα, η μείωση των τιμών της βενζίνης ανήλθε σε 7,5% (22η θέση).

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider