Wall Street: Απώλειες 1,8% για Dow και 4,9% για Nasdaq στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες 1,8% για Dow και 4,9% για Nasdaq στην εβδομάδα

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στη Wall Street την Παρασκευή με το πακέτο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. για την ανατροφοδότηση της οικονομίας να κατευθύνεται προς τη Γερουσία και μετέπειτα στον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο χρόνος πιέζει λόγω της λήξης προγραμμάτων επιδότησης εκατομμύρια αμερικάνων ανέργων που θα μείνουν εκτός οικονομικής αρωγής από το κράτος. Η διαδικασία ωστόσο δεν προχωρά χωρίς εμπόδια καθώς το άρθρο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, συναντά αντιδράσεις από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους αντιπροσώπους, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι κάθε «Δημοκρατική» ψήφος είναι απαραίτητη για να εγκριθεί το σχέδιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν είναι «απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη».

Έτσι, o δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,51% στις 30,927 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθεσε 0,48%, στις 3.810, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,56% στις 13.192.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow κατέγραψε απώλειες 1,8%, ο S&P 500 2,5%, και ο Nasdaq 4,9%.

Εν τω μεταξύ, υποχώρησε από το υψηλό 1 έτους η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 1,419%, μετά από την εκτόξευση της στο 1,6% κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση.

Σε εταιρικό επίπεδο, η πανδημία έχει φέρει αλλαγές και τον επιχειρηματικό «χάρτη» με εταιρείες delivery όπως η DoorDash να επωφελούνται από το stay-at-home πνεύμα της περιόδου. Έτσι η εταιρεία ανακοίνωσε 970 εκατ. δολάρια έσοδα για το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Η μετοχή της ωστόσο χάνει 3,15%.

Αντίστοιχα, ιστορικό υψηλό άγγιξε η μετοχή του Twitter, με τους επενδυτές ωστόσο να εκφράζουν επιφυλάξεις. Την Παρασκευή η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 3,15%

Από την άλλη ο κερδοσκοπισμός στον τίτλο της GameStop συνεχίστηκε καθώς μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που έφτασε τη μετοχή πάνω από τα 150 δολάρια σήμερα έκλεισε στο -6,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider