Σε θετική τροχιά κινήθηκαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο άνω των 200 μονάδων. Τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών αλλά και οι υψηλές προσδοκίες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδωσαν ώθηση στους επενδυτές.

Goldman Sachs

Υψηλότερα κέρδη και έσοδα κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs για το β' τρίμηνο του 2020.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 6,26 δολάρια ανά μετοχή ή 2,25 δισ. δολάρια, από 5,81 δολάρια ανά μετοχή ή 2,20 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα τα έσοδα της τράπεζας ήταν 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το β΄τρίμηνο του 2019, στα 13,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Marketwatch τα έσοδα που προήλθαν από τις συναλλαγές μετοχών ήταν 2,94 δισ. δολάρια που ήταν και το καλύτερο τρίμηνο των 11 τελευταίων ετών. Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες «αποταμιεύουν» 28 δισ. δολάρια για να καλύψουν πιθανά κόκκινα δάνεια, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo «έβαλαν στην άκρη» περί τα 28 δισ. δολάρια, συνολικά, από τα έσοδα του β' τριμήνου, για να έχουν ρευστότητα σε περίπτωση που εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών τους, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, όπως αναφέρει το Business Insider.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σενάριο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2008, κατά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία.

Moderna

H Moderna θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ClinicalTrials.gov.

Παράλληλα στη δοκιμή του εμβολίου θα λάβουν μέρος 30.000 εθελοντές.

Το υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί συνθετικό αγγελιοφόρο RNA για εμβολιασμό κατά του ιού. Τέτοιες θεραπείες βοηθούν τον οργανισμό να ανοσοποιηθεί έναντι ενός ιού και μπορεί δυνητικά να αναπτυχθεί και να παρασκευαστεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Δείκτες

Κατά 0,86% ενισχύθηκε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στις 26.870 μονάδες, κατά 0,91% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.226 μονάδες, ενώ κέρδη 0,59% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.550 μονάδες.