Γύρισαν οι ευρωαγορές - Διαψεύδουν τις κασσάνδρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γύρισαν οι ευρωαγορές - Διαψεύδουν τις κασσάνδρες

Στο «πράσινο» γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους παράγοντες της αγοράς που προέβλεπαν κατακρήμνιση της αγοράς μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο Παρίσι την Παρασκευή.

Οι ευρωαγορές κατόρθωσαν να περιορίσουν τις απώλειες που κατέγραφαν στην έναρξη της συνεδρίασης το πρωί της Δευτέρας, και σταδιακά να περάσουν σε θετικό έδαφος, αν και ο κλάδος των ταξιδιών και της αναψυχής συνεχίζει να σημειώνει πτώση.

Στις 13.32 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,11% στις 1.459,53 μονάδες, ο DAX στη Φρανγκφούρτη κέρδιζε 0,17% στις 10.726,65 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφωνόταν στις 6.132,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,23%. Σε αρνητικό έδαφος παρέμενε, την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC40, υποχωρώντας κατά 0,11% στις 4.802,54 μονάδες.

Η μετοχή του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor υποχωρεί κατά 5,5%, της Aeroports de Paris κατά 5% και της Eurotunnel κατά 4,5%. Ο δείκτης STOXX Europe 600 Travel & Leisure κατέγραφε απώλειες 1,6%.

«Δεν πιστεύω ότι τα γεγονότα στο Παρίσι θα ακουμπήσουν την αγορά και την οικονομία συνολικά. Πλέον, δεν επικρατεί πανικός στο άκουσμα τέτοιων επιθέσεων», υποστηρίζει ωστόσο ο Massimo Baggiani, επικεφαλής της ιταλικής Symphonia.

«Σίγουρα θα υπάρξει πτώση στην τουριστική κίνηση και την κίνηση στις υποδομές φιλοξενίας για λίγες ημέρες, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί έως τα Χριστούγεννα», εκτιμά ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider