«Ράλι» στη Wall - Κοντά σε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στη Wall - Κοντά σε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνα
Κέρδη στη Wall από την θετική εξέλιξη στην πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

«Ράλι» κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή μετά το δημοσίευμα του Bloomberg πως οι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή το βράδυ το Bloomberg ανέφερε πως ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε μερική συμφωνία για τα θέματα εμπορίου, που πιθανόν να οδηγήσει σε κάποια είδους ανακωχή μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κίνα θα προβεί σε κάποιες παραχωρήσεις στις ΗΠΑ όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε άρση κάποιων δασμών που ίσως εμπεριέχουν και τις τεχνολογικές εταιρείες.Εν αντιθέση με τα δημοσίευμα οι επενδυτές δείχνουν να διατηρούν επιφυλάξεις μέχρι να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η μερική συμφωνία θα υπογραφεί από τους προέδρους των δύο χωρών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ αντίστοιχα.

Παράλληλα οι επενδυτές έλαβαν ώθηση και από τις ανακοινώσεις της Fed πως θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου να αγοράζει 60 δισ. δολάρια αμερικανικών κρατικών ομολόγων τον μήνα για να διασφαλίσει τα αποθεματικά στο τραπεζικό σύστημα.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Παρασκευή με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,2% στις 26.815,13 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,64% στις 2.970,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,34% για να κλείσει στις 8.057,04 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider