Σε χαμηλά 2,5 ετών κατρακυλά η στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά 2,5 ετών κατρακυλά η στερλίνα
«Η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ.

Νέο γύρο πιέσεων δέχεται η στερλίνα, στην πρώτη ημέρα της νέας εβδομάδας, υπό το βάρος των εντεινόμενων ανησυχιών πως θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

«Η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα. Η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν 2,5 ετών και συγκεκριμένα σε επίπεδα που έχει να δει από τον Απρίλιο του 2017.

Έναντι του δολαρίου, η στερλίνα υποχωρούσε νωρίτερα τη Δευτέρα στα 1,2342 δολάρια, ενώ έναντι του ευρώ έφτασε να κυμαίνεται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,11.

«Παραμείνετε ήσυχοι, αλλά μην αισιοδοξείτε για τη στερλίνα», συστήνει ο Emmanuel Ng, αναλυτής της OCBC.

«Η στερλίνα θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Henry Occleston, αναλυτής της Lloyds Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider