Με κέρδη άνοιξε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις, διαβλέποντας ευκαιρίες σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις βρέθηκαν σε κλοιό ρευστοποιήσεων.

Ήδη από το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης έκαναν την εμφάνιση τους αγοραστές σε συγκεκριμένους τίτλους, καθώς η υποχώρηση του ΧΑΑ σε νέα χαμηλά επίπεδα έτους και σε χαμηλά επίπεδα 3,5 ετών ενεργοποίησε αγοραστικά αντανακλαστικά.

Σήμερα η επίδραση στις αλλαγές στάθμισης μεταξύ τραπεζικών μετοχών και όλων των υπολοίπων φαίνεται να έχει εξομαλυνθεί, με τους θεσμικούς επενδυτές να έχουν προχωρήσει στην πλειοψηφία τους στις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 566,57 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,21%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 19 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Νέες μεγάλες πιέσεις δέχεται, για τρίτη ημέρα, η μετοχή της Πειραιώς (-29,94%), έντονη πτώση σημειώνει η Εθνική (-18,72%), ενώ η Alpha Bank κινείται σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,98%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+3,08%), των Τροφίμων (+2,69%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+2,28%).