Με κέρδη έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας στήριξη από το επενδυτικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 778,42 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,64%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,62 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ανοδικά κινήθηκαν 41 μετοχές, πτωτικά28 και 43 ήταν αμετάβλητες.

Αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα, το Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό λόγω του Πάσχα των Καθολικών και της σχετικής τραπεζικής αργίας. Στη βάση αυτή οι επενδυτές προσέτρεξαν να τοποθετηθούν σε δεικτοβαρείς μετοχές, καθώς πλέον η αγορά θα ξαναλειτουργήσει τη Μεγάλη Τρίτη.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,78 ευρώ με άνοδο 5,20%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,47 ευρώ με άνοδο 1,52%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,95 ευρώ με άνοδο 1,14%.Η Eurobank έκλεισε στα 0,74 ευρώ με άνοδο 0,95%.

Αν και θα ανέμενε κανείς η εβδομάδα να είναι πιο υποτονική δεδομένης της εποχικότητας που είθισται να παρουσιάζει η περίοδος του καθολικού Πάσχα ωστόσο οι αγοραστές παρέμειναν σε στενή επαφή επεμβαίνοντας σε καίρια σημεία πριν το τέλος κάθε συνεδρίασης. Έτσι, με αργό αλλά σταθερό βήμα η εβδομάδα έκλεισε θετική συμπληρώνοντας ένα σερί τεσσάρων ανοδικών εβδομάδων έχοντας μπει στον πυρήνα των αντιστάσεων που μεσολαβούν από τις 750 έως τις 800 μονάδες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη «αν και θα ήταν ιδιαιτέρα αισιόδοξο η αγορά να παραμείνει αδιόρθωτη και την επομένη εβδομάδα δεδομένης της πληθωριστικής κατάστασης των ταλαντωτών, η στάση των αγοραστών δείχνει αποφασιστική περιορίζοντας την εικόνα αδυναμίας σε πλάγιες κινήσεις ή συσσωρεύσεις». Κατά τον κ. Χατζηδάκη η ζώνη μεταξύ 780 – 800 μονάδων αποτελεί πλέον το κυριότερο πεδίο αντίστασης της αγοράς με ισχυρό δυνητικό ανοδικό περιθώριο εφόσον κατακτηθούν οι 800 μονάδες.