Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στο ιρανικό πετρελαιοφόρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στο ιρανικό πετρελαιοφόρο
Δύο πύραυλοι έπληξαν το πετρελαιοφόρο προκαλώντας πυρκαγιά στο πλοίο.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Παρασκευή το πρωί ύστερα από τις επιθέσεις στο ιρανικό πετρελαιοφόρο, Sinopa.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν, δύο πύραυλοι έπληξαν το πετρελαιοφόρο, προκαλώντας πυρκαγιά στο πλοίο αυτό ενώ έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία.

Το τάνκερ έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές και πετρέλαιο διαρρέει στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nour, όλα τα μέλη του πληρώματος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου είναι σώα και αβλαβή και ότι η κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να ενισχύσει τις εντάσεις στην περιοχή. Τα χτυπήματα με drones κατά των εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία στις 14 Σεπτεμβρίου έπληξαν δύο από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της, αναγκάζοντας τη χώρα να διακόψει προσωρινά το 50% περίπου της παραγωγής της ή περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου.

Την Παρασκευή το πρωί (10.58 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 54,44 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,66% και το μπρεντ στα 60,13 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,74%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider