Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι κυρώσεις και η μείωση των εξαγωγών ωθούν ανοδικά τις τιμές.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Μεξικού και της Βενεζουέλας και της μείωσης των εξαγωγών από την ηγέτιδα δύναμη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12.37 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 60,77 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,23% και το αργό στα 56,64 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,91%.

Οι αμερικανικές κυρώσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση την αμερικανική αγορά καθώς περιορίζονται οι αποστολές από το Μεξικό και τη Βενεζουέλα, εκτιμά ο Edward Moya, αναλυτής της αγοράς στην OANDA στη Νέα Υόρκη.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παρέμειναν στο επίκεντρο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσουν το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 που έπλεε στη Μεσόγειο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν επίσης από τα στοιχεία που δείχνουν χαμηλότερες εξαγωγές τον Ιούνιο από τη Σαουδική Αραβία, τον κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να διατηρήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου κάτω από 7 εκατομμύρια βαρέλια την τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, παρά τη μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες, προκειμένου να επαναφέρει την αγορά στην ισορροπία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider