Συνεχίζεται η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έχασε 3% την προηγούμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές πάντως να καθησυχάζουν ότι η τπώση αυτή παραμένει ακόμη εντός των ορίων της «φυσιολογικής διάρθρωσης» που ακολούθησε μετά την έκδοση του ομολόγου.
Όπως σχολιάζει στο insider.gr ο Κωστής Μονογιός, υπεύθυνος Ανάλυσης της Δεπόλας Χρηματιστηριακή, «βλέπουμε μια ήπια κατοχύρωση κερδών που ήταν αναμενόμενη μετά και την ανακοίνωση της επιστροφής στις αγορές, η οποία είχε προεξοφληθεί πλήρως από τους επενδυτές».
O Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα με πτώση 0,95% στις 812,21 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 55,27 εκατ ευρώ. Λόγω θερινής περιόδου, ο πήχης των προσδοκιών χαμηλώνει ούτως ή άλλως, με τον ημερήσιο τζίρο να μην ξεπερνά τα 40-50 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Μονογιό, είναι πιθανό τα επίπεδα των 810 μονάδων να προσφέρουν μια πρώτη αντίσταση στον Δείκτη, πυροδοτώντας ίσως μια ανοδική αντίδραση, πιθανότατα στην αυριανή συνεδρίαση. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι τα κρίσιμα επίπεδα που δεν πρέπει να διασπάσει ο δείκτης είναι οι 787-790 μονάδες, καθώς σηματοδοτούν το θετικό momentum της ελληνικής αγοράς και δεν πρέπει να χαθούν.
«Βλέπουμε τους επενδυτές να κρατούν τις θέσεις τους στο Χρηματιστήριο, αφού η πτώση δεν εκτελείται με υψηλούς όγκους που θα υποδήλωναν ισχυρές ρευστοποιήσεις. Οι επενδυτές παραμένουν μέσα και παρακολουθούν στενά την ελληνική αγορά», σημειώνει ο ίδιος.
«Σημεία εισόδου» για τους επενδυτές
Οι απώλειες άνω του 4% που έχουν καταγραφεί ωστόσο, από τις 24/7 δημιουργούν ευκαιρίες για τους επενδυτές που θεωρούσαν τα επίπεδα των 850 μονάδων ακριβά για να μπουν στην αγορά ή να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες μετοχές.
Όπως εξηγεί ο κ. Μονογιός, μια σειρά από μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά τους ανοίγοντας ένα παράθυρο ευκαιρίας για όσους θέλουν να μπουν τώρα ή να ενισχύσουν τη θέση τους στο Χρηματιστήριο.
Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τίτλοι της Alpha Bank (που υποχώρησε από τα 2,25 στα 2,02 ευρώ), το Jumbo (από το υψηλό των 16,50 στα 14,40 ευρώ) και η Lamda (από 7,10 στα 6,60 ευρώ).