Μια χρονιά-κόλαφος για τα κρυπτονομίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια χρονιά-κόλαφος για τα κρυπτονομίσματα
Το 2021 ήταν χρονιά θετικών εξελίξεων για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Το εντελώς αντίθετο συνέβη με το 2022.

Το 2021 ήταν χρονιά θετικών εξελίξεων για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Το εντελώς αντίθετο συνέβη με το 2022.

Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από μια σειρά πτωχεύσεων στον κόσμο των crypto, την κατάρρευση ενός μεγάλου stablecoin, τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του επικεφαλής ενός μεγάλου ανταλλακτηρίου και ορισμένων συνεργατών του αλλά και την πτώση των τιμών. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων έχουν παραδεχτεί ότι τα γεγονότας αυτής της χρονιάς είναι πιθανό να στείλουν τον κλάδο πολλά βήματα πίσω.

Το 2022 είναι πιθανό να ρίξει τη «σκιά» του και στο επόμενο έτος. Οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές έχουν απευθύνει κατηγορίες στον Sam Bankman-Fried, τον ιδρυτή του χρεοκοποημένου ανταλλακτηρίου FTX, για 8 περιπτώσεις απάτης. Η επόμενη ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου.

Το bitcoin αναμένεται να κλείσει το έτος με τη χειρότερη επίδοση από το 2018 -τον τελευταίο λεγόμενο χειμώνα των κρυπτονομισμάτων- έχοντας απωλέσει σχεδόν τα 2/3 της αξίας του. Σήμερα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα κινείται πέριξ των 16.492 δολαρίων, από περίπου 46.322 δολάρια στα τέλη του περασμένου έτους.

Κάποια από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν ακόμη χειρότερη εικόνα, ιδίως όσα υποστηρίζονταν από τον Bankman-Fried. Τα solana και serum έχουν «βυθιστεί» κατά σχεδόν 95% φέτος. Το FTT, το νόμισμα που στήριζε την αυτοκρατορία του Bankman-Fried κατέρρευσε 98%.

Με απώλειες άνω του 95% οδεύει προς τη λήξη του έτους και το Terra. Μας απασχόλησε φέτος όταν είδαμε την αξία του να βυθίζεται 99,99% τον Μάιο. Η κάθοδος ξεκίνησε με την κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin της Terra, TerraUSD, που σηματοδότηση μία από τις μεγαλύτερες κατρακύλες στην ιστορία των cryupto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η πιο κερδοφόρα χρονιά από το 2015 για το δολάριο

Ουκρανία, πληθωρισμός και επιτόκια «καταβύθισαν» τις ευρωαγορές - Η χειρότερη χρονιά από το 2018

FTX: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες έχει δεσμεύσει ψηφιακά assets 3,5 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider