Σημαντική αύξηση, κατά 26,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις της Frigoglass το γ' τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 66,061 εκατ. ευρώ, από 52,225 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 4,1% στα 263,733 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης διεύρυνση των συνολικά προσαρμοσμένων καθαρών ζημιών, που ανήλθαν σε 16,609 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο και σε 20,517 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.
Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 209.000 ευρώ το γ' τρίμηνο, από -1,612 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου υποχώρησαν κατά 2,2% στα 20,261 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υπήρξε συνέχιση της αύξησης των πωλήσεων στους εμφιαλωτές της Coca-Cola κατά 39%, ενώ η αύξηση των πωλήσεων προερχόμενη από την Αφρική και την Ασία ανήλθε στο 27%, ενισχυμένη από την ευνοϊκή συγκριτική βάση του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

Την ίδια ώρα, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη Ρωσία επηρέασε τις επενδύσεις των πελατών
Τα EBITDA στο γ' τρίμηνο βελτιώθηκαν λόγω της εστίασης της εταιρείας στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων.

Η Frigoglass επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή της πως η πώληση του Κλάδου Υαλουργίας προχωρά βάσει του αρχικού σχεδιασμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"Η υπεροχή μας στον τομέα της καινοτομίας συνέβαλε στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων προς τους εμφιαλωτές της Coca-Cola για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ολοκληρώσαμε το τρίμηνο με διψήφια άνοδο των πωλήσεων, προερχόμενη κυρίως από αυξημένες τοποθετήσεις επαγγελματικών ψυγείων σε Αφρική και Ασία, υποβοηθούμενη επίσης από τις χαμηλές πωλήσεις στην Αφρική την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση των πωλήσεων, οι πρόσφατες πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης και η μείωση των λειτουργικών εξόδων οδήγησε σε βελτίωση του EBITDA.

Για το υπόλοιπο του έτους, αναμένουμε τη συνέχιση των δυσμενών συνθηκών σε κάποιες από τις βασικές αγορές μας. Ειδικότερα, αναμένουμε ότι η οικονομική επιβράδυνση που σημειώθηκε στη Ρωσία και επηρέασε τις επενδύσεις των πελατών μας θα συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό το Δ' τρίμηνο. Προκειμένου να περιορίσουμε τον αντίκτυπο στην κερδοφορία μας επικεντρωνόμαστε στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της κοστολογικής μας διάρθρωσης.

Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο και αναμένουμε την ολοκλήρωση της πώλησης του Κλάδου Υαλουργίας έως το τέλος του έτους. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην Frigoglass να επικεντρωθεί στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης."