Στην περικοπή του εργατικού δυναμικού της κατά 10%  θα προχωρήσει η Deutsche Bank, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ενώ σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές της σε 10 χώρες, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού της σε περίπου 26.000 άτομα έως το 2018.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα θα περικόψει σε καθαρή βάση περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, ενώ άλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν στο πλαίσιο της πώλησης διαφόρων μονάδων σε διάφορες χώρες.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος John Gryan, η τράπεζα θα αναστείλει τις δραστηριότητές της σε 10 χώρες, ανάμεσά τους το Μεξικό, η Νορβηγία και η Νέα Ζηλανδία.

Ο Cryan,  που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο από τον Anshu Jain δέχεται μεγάλη  πιέσεις για να μειώσει το κόστος, να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και να περιορίσει την πτώση που έχει καταγράψει η τιμή της μετοχής Deutsche Bank.

 «Η Deutsche Bank δεν έχει πρόβλημα στρατηγικής», ανέφερε ο Cryan σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη.

«Γνωρίζουμε ακριβώς πού θέλουμε να πάμε. Ωστόσο, η Deutsche Bank για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή μιας βιώσιμης στρατηγικής. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ανακοινώθηκαν πολλές στρατηγικές και στόχοι, χωρίς όμως να υλοποιηθούν στη συνέχεια».

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν μετά την εμφάνιση ζημιών ύψους 6 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις μείωσαν την αξία της επενδυτικής τράπεζας και ενώ η τράπεζα επιμέρισε κεφάλαια για την κάλυψη νομικών εξόδων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, η Deutsche Bank κατέγραψε αύξηση των εσόδων κατά 7%  από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου την ώρα που η προσπάθεια του Cryan να εξυγιάνει τα οικονομικά της τράπεζας οδηγεί τη Deutsche Bank στη μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημία των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων, που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, αυξήθηκαν κατά 20% στα 1,73 δισ. ευρώ στην περίοδο έως τον Σεπτέμβριο, ποσό που αποδεικνύεται υψηλότερο από τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν στα 1,57 δισ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Deutsche Bank είχε προσφάτως ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναστείλει την πληρωμή μερίσματος για δύο χρόνια και να ξεκινήσει εκ νέου την καταβολή του από τη χρήση του 2017, στην πρώτη αναστολή μερίσματος μετά την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας.