Η καριέρα δεν αφορά μόνο τους εργασιομανείς, οι οποίοι μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες στο γραφείο για να ανέβουν σε θέσεις ευθύνης. Αντίθετα, η εργασιακή επιτυχία μπορεί να συνδυαστεί με την οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο και τη διασκέδαση, αρκεί κάποιος να φροντίσει ώστε η εικόνα του να είναι η κατάλληλη. 

Αν λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε τη δουλειά με την οικογενειακή ζωή, ορίστε μερικές απλές συμβουλές για να τα καταφέρετε: 

1. Να είστε επιλεκτικοί στις δραστηριότητες εκτός ωραρίου: σεμινάρια, εκθέσεις, ομιλίες, έξοδος για ποτό, αλλά και εταιρικές δραστηριότητες μπορεί να τρέχουν πάρα πολλές μέσα σε ένα μήνα. Επιλέξτε τις πιο σημαντικές, με 2-3 εμφανίσεις το μήνα μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα.
2. Αξιοποιήστε τα επαγγελματικά ταξίδια: φροντίστε στη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών να "στριμώξετε" όσες περισσότερες δουλειές μπορείτε. Κάντε δουλειά γραφείου στο ξενοδοχείο, κανονίστε meetings με συνεργάτες που ταξιδεύουν μαζί σας και διαφορετικά θα έπρεπε να γίνουν στη δουλειά, βγείτε για ποτό με συναδέλφους, φάτε πρωινό ή μεσημεριανό μαζί τους.
3. Αφιερώστε χρόνο σε συναντήσεις στη δουλειά, business lunches, ή καφέ με συνεργάτες, έστω και αν αυτό γίνεται σε βάρος της δουλειάς γραφείου. Ούτως ή άλλως, mails και χαρτούρα θα σας περιμένουν πάντα στη δουλειά.
4. Ρυθμίστε το ωράριο σας, ώστε να μην υπάρχουν "χαμένες" ώρες: συντονιστείτε με τους συναδέλφους σας ώστε να βρίσκεστε "εκεί" όταν σας χρειάζονται.