24-11-2018 | 13:00

Οι 5 παιχνιδομηχανές με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Μοιράσου το
Οι 5 παιχνιδομηχανές με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις εποχές που στην αγορά των κονσόλων κυριαρχούσαν με διαφορά οι Nintendo και Sega. Πλέον οι περισσότερες κονσόλες είναι ολοκληρωμένα συστήματα διασκέδασης στο σπίτι και χρησιμεύουν πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια για ταινίες, σερφάρισμα στο Internet και άλλα. 

Ακόμη και έτσι όμως στον κόσμο της ψηφιακής διασκέδασης υπάρχουν ακόμη κάποιες σταθερές. Και αν η Sony κυριαρχεί στον κόσμο των οικιακών κονσόλων βιντεοπαιχνιδιών, η Nintendo είναι σταθερά πρώτη στις φορητές συσκευές με το Game Boy και το Nintendo DS. 

Δείτε παρακάτω τις συσκευές με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

 

 

 

Η δεύτερη κονσόλα PlayStation της Sony είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της αγοράς. Προσφέροντας νέες δυνατότητες αλλά και υποστηρίζοντας τα παιχνίδια του προκάτοχού του η επιτυχία του PlayStation 2 ήταν δεδομένη. Στα 12 χρόνια ζωής της κονσόλας κυκλοφόρησαν περίπου 4.000 τίτλοι παιχνιδιών για αυτή με αποτέλεσμα να συνεχίζει της πωλήσεις ακόμη και μετά την κυκλοφορία του PlayStation 3. To παιχνίδι του PlayStation 2 με τις περισσότερες πωλήσεις (17,33 εκατ.) είναι το Grand Theft Auto: San Andreas. 

Το Nintendo DS ήταν ο διαδόχος του Gameboy Advance και κατάφερε να εκτοξευτεί στην πρώτη θέση των φορητών συσκευών γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε Ασία και ΗΠΑ. Η καινοτομία του ήταν οι δύο οθόνες η μια εκ των οποίων είναι οθόνη αφής και κατάφερε να κρατήσει την αγορά των φορητών συσκευών ζωντανή σε μια εποχή που αντιμετωπίζει την απειλή των smartphone. Το παιχνίδι του Nintendo DS με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το New Super Mario Bros me 30,8 εκατ. κόπιες. 

To  Game Boy από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το 1989 στην Ιαπωνία πουλούσε σαν τρελό. Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία του που για πολλά χρόνια ήταν ουσιαστικά η μοναδική επιλογή για μια φορητή παιχνιδομηχανή. Το Game Boy Color που κυκλοφόρησε αργότερα είχε αντίστοιχη επιτυχία. Το πιο δημοφιλές παιχνίδι για το Game Boy ήταν το Tetris με 35 εκατομμύρια πωλήσεις. 

Το πρώτο PlayStation είχε προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως. Μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία το 1994 είχαν πωληθεί περισσότερα από 2 εκατ. τεμάχια, ενώ στις ΗΠΑ μέσα σε τέσσερις μήνες πωλήθηκαν 800.000 συσκευές. Υπολογίζεται στα 12 χρόνια του κύκλου ζωής της κονσόλας κυκλοφόρησαν σχεδόν 8.000 τίτλοι παιχνιδιών για αυτή με τις περισσότερες πωλήσεις να τις καταγράφει το Gran Turismo. 

Το Nintendo Wii κυκλοφόρησε το 2006 για να ανταγωνιστεί το Xbox 360 και το PlayStation 3. Κατάφερε να τα ξεπεράσει και τα δύο πιθανότατα επειδή απευθυνόταν σε ένα πιο ευρύ κοινό με βάση τα παιχνίδια τα οποία υποστήριζε. Το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το Wii Sports. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.