Με απώλειες στο ταμπλό η πρεμιέρα της «νέας» Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες στο ταμπλό η πρεμιέρα της «νέας» Eurobank
Αναμενόμενες χαρακτηρίζουν τις πιέσεις τα στελέχη της Eurobank, κυρίως λόγω της ρευστοποίησης των θέσεων από μετόχους της Grivalia που δεν επιθυμούν τοποθέτηση σε τραπεζική μετοχή.  

Με απώλειες 6% ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης της νέας Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια αναμενόμενη ωστόσο διόρθωση μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών.

Πιέσεις δέχθηκε και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank. Πτώση 0,81% κατέγραψε ο γενικός δείκτης υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες. Θυμίζεται ότι σήμερα εντάχθηκε στο ΧΑ ο νέος τίτλος της Eurobank, μετά την απορρόφηση της Grivalia. Η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την Coca-Cola και τον ΟΤΕ, και πρώτη μεταξύ των τραπεζών.

Πηγή της Eurobank αναφέρει στο insider.gr ότι η διόρθωση ήταν αναμενόμενη και λόγω της ρευστοποίησης εκ μέρους των μετόχων της Grivalia που ενδεχομένως δεν επιθυμούν τοποθέτηση σε τραπεζική μετοχή. Το ίδιο στέλεχος εμφανίζεται καθησυχαστικό για την πορεία του νέου ομίλου, τόσο σε λειτουργικό/επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε χρηματιστηριακό. «Το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει υλοποιείται σύμφωνα με το πρόγραμμα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης μετά το rebalancing του δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI, στον οποίο επανεντάχθηκαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank καθώς ανέκτησαν τα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης.

Το βλέμμα των επενδυτών, πάντως, βρίσκεται στραμμένο στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου για Eurobank και Alpha Bank και στις 3 Ιουνίου για την Τράπεζα Πειραιώς. Η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων αναμένεται αποκαλυπτική –τουλάχιστον για τις δύο τράπεζες. Και αυτό διότι, στην παρουσίαση στους αναλυτές, η Eurobank αναμένεται να παρέχει κάποια στοιχεία σχετικά με την υποβολή προσφορών για την πρώτη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων (PIllar), ενώ η Πειραιώς αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για την πώληση του Legacy Unit σε fund, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- ομολογιακή έκδοση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider