Madhav Sheth (CEO realme): Φιλόδοξα πλάνα για την ελληνική αγορά έχει η realme

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Madhav Sheth (CEO realme): Φιλόδοξα πλάνα για την ελληνική αγορά έχει η realme
O CEO της κινεζικής εταιρείας realme μιλά στο insider.gr για τα νέα προϊόντα που έρχονται αλλά και για το ελληνικό γραφείο που στελεχώνει η εταιρεία.

Μεγάλες βλέψεις για την ελληνική αγορά έχει η realme, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ψηφιακών συσκευών, όπως ανέφερε ο αντιπροέδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τις περιοχές της Ινδίας, της Ευρώπης και της Αμερικής Madhav Sheth σε συνέντευξή του στο insider.gr. Στα άμεσα σχέδια της κινεζικής εταιρείας, όπως διευκρίνισε ο κ. Sheth, περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός των επιλογών που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές, η στελέχωση ελληνικού γραφείου για την προώθηση των προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων καθώς και ο... τουλάχιστον διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς.

Παρότι έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά σχετικά πρόσφατα, η realme κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια να κερδίσει το 4% με 5% της ελληνικής αγοράς smartphones. Για το μέλλον μάλιστα τα πλάνα είναι αρκετά φιλόδοξα αφού όπως επεσήμανε ο κ. Sheth «στόχος είναι να φτάσουμε το μερίδιό μας στο 20% μέχρι το τέλος του 2022» .

Το παραπάνω θα επιτευχθεί αφενός μέσω της ενίσχυσης των συνεργασιών με τοπικά καταστήματα και αλυσίδες - ήδη το ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας πραγματοποίησε σειρά επαφών με δυνητικούς συνεργάτες, κι αφετέρου μέσω της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της realme στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες κυκλοφορεί στην Ελλάδα το realme GT Master Edition, το smartphone που χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon 778G 5G τον οποίο συνδυάζει με μνήμη RAM έως 8 GB και σύστημα ψύξης Vapor Chamber Cooling System, για κορυφαία εμπειρία gaming. Προσεχώς μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα laptop της εταιρείας. «Θα δείτε σταδιακά στην ελληνική αγορά περισσότερες κατηγορίες προϊόντων από τη realme, όπως, για παράδειγμα, τους φορητούς υπολογιστές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Seth τονίζοντας ότι τα προϊόντα της συγκεκριμένης κατηγορίας, η οποία καταγράφει αρκετές ελλείψεις και περιορισμένες επιλογές παγκοσμίως, θα έρθουν με προηγμένα χαρακτηριστικά, πρωτότυπες επιλογές design και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της, η realme θα δημιουργήσει και τοπικό γραφείο στη χώρα. Φιλοδοξία είναι μάλιστα η Ελλάδα να αποτελέσει κόμβο για την παρουσία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας. «Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τη realme γι' αυτό και θα επενδύσουμε σε ανθρώπους που θα στελεχώσουν το τοπικό μας γραφείο. Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει κόμβο για την παρουσία μας στα Βαλκάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δημιουργία ελληνικού γραφείου θα μπορούσε δυνητικά να φέρει στην ελληνική αγορά πολύ περισσότερες προϊόντικές επιλογές και λύσεις της εταιρείας, όπως «έξυπνα» ρολόγια, ακουστικά ή και tablets. Οι πολλαπλές επιλογές στους καταναλωτές αποτελούν άλλωστε την βασική φιλοδοξία της εταιρείας, όπως επεσήμανε το υψηλόβαθμο στέλεχός της. Όπως εξήγησε η στρατηγική της realme ακούει στο όνομα 1+5+Τ όπου το «1» αντιστοιχεί στα smartphones - το κέντρο του ψηφιακού οικοσυστήματος που θέλει να δημιουργήσει η realme - το «5» σε ισάριθμες κατηγορίες προϊόντων (ασύρματα ακουστικά, wearables, τηλεοράσεις, έξυπνα ηχεία και φορητούς υπολογιστές) και το «Τ» στο TechLife, όπως είναι η επωνυμία της πλατφόρμας λογισμικού με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε στόχο της realme είναι να κάνει τεχνολογία προσιτή σε όλους χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στη διάθεση προϊόντων στη μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμής. «Η τιμή των προϊόντων θα καθορίζεται από τις καινοτομίες που θα ενσωματώνουμε σε αυτά, οπότε θα μπορούσαμε να θα δούμε και πιο ακριβά μοντέλα από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Πέρα από τα ελληνικά πλάνα, η realme δρομολογεί την ενίσχυση της παρουσίας της και σε άλλες αγορές, με πιο πρόσφατη προσθήκη εκείνη της αμερικανικής ηπείρου. Μέχρι σήμερα η εταιρεία συγκεντρώνει μεγάλα μερίδια αγοράς τόσο στην τεράστια αγορά της Ινδίας όσο και σε αυτή της Κίνας, χώρες όπου διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της καθώς και το κέντρο R&D της. Σταδιακά βέβαια ισχυροποιεί και την παρουσία της στην αγορά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η νέα ναυαρχίδα της realme, realme GT, έφτασε στην Ελλάδα - Τιμή και χαρακτηριστικά

Κάναμε «test drive» στο Realme 8 5G, το νέο value for money μοντέλο με κάμερα 48 MP

Αποκαλυπτήρια για το Realme 7i - Νέα εμπειρία gaming και mega μπαταρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider