Φορολογικά
21-05-2021 | 19:27

Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Άνοιξε το mybusinessSupport για την υποβολή των αιτήσεων

Μοιράσου το
Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Άνοιξε το mybusinessSupport για την υποβολή των αιτήσεων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις αιτήσεις των επιχειρήσεων που ήταν κλειστές τον Απρίλιο προκειμένου να λάβουν την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού δέχεται η πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ.   

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021 ενώ το ύψος της ενίσχυσης ξεκινάει από τα 500 ευρώ και φτάνει τα 4.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 100.000  επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα. Από το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές όλον τον Απρίλιο θα λάβουν αποζημίωση που ανάλογα με το αριθμό των εργαζομένων θα ανέλθει σε:

-        1.000  ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους

-        2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

-         4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 49 εργαζόμενους.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή για διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες, τότε η αποζημίωση που θα λάβει θα αντιστοιχεί στο ήμισυ των παραπάνω ποσών, δηλαδή από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ.

Στους κλάδους που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.