Nobu Rare Reserve: Και το Nobu με δική του ultra premium extra anejo τεκίλα σε 1.500 αριθμημένα μπουκάλια

Η διάσημη φίρμα εστιατορίων και ξενοδοχείων Nobu μόλις κυκλοφόρησε τη δική της εξαιρετικά υψηλής ποιότητας τεκίλα. Η Nobu Rare Reserve είναι παλαιωμένη σε δρύινα βαρέλια ουίσκι και θα κυκλοφορήσει σε 1.500 φιάλες παγκοσμίως.
Nobu Rare Reserve: Και το Nobu με δική του ultra premium extra anejo τεκίλα σε 1.500 αριθμημένα μπουκάλια

Αν υπάρχει ένα ποτό, στο βωμό του οποίου έχουν προσκυνήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές διασημότητες, αυτό είναι η τεκίλα. Από τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον μέχρι τον Κέβιν Χαρτ και την Κάιλι Τζένερ, πολλά αστέρια του Χόλιγουντ έχουν λανσάρει τις δικές τους ετικέτες διεκδικώντας μια θέση στην premium κατηγορία των αποσταγμάτων αγαύης.

Διαβάστε ακόμα: Super Premium τεκίλα - Αυτές είναι οι καλύτερες νέες high-end ετικέτες για το χειμώνα του 2022

Φυσικά και οι κλασικές ποτοποιίες δεν μένουν άπραγες καθώς βγαίνουν στην αντεπίθεση με νέα, ιδιαίτερα αποστάγματα όπως η Rozado, η ροζ τεκίλα που παρουσίασε πρόσφατα η Don Julio. Στον μακρύ κατάλογο των διάσημων πιστών της τεκίλας έρχεται τώρα να προστεθεί ένα ακόμα «βαρύ» όνομα: αυτό της διεθνούς αλυσίδας εστίασης και ξενοδοχείων Nobu.

Εικόνα

O ιδρυτής της glamorous αυτοκρατορίας, σεφ Nobu Matsuhisha, συνεργάστηκε με την Qui Tequila σε ένα vintage απόσταγμα του 2008 που ονομάζεται Nobu Rare Reserve. Η ultra premium τεκίλα δεν είναι το πρώτο ποτό που κυκλοφόρησε η Nobu. Έχει προηγηθεί η συνεργασία του 2014 με την παραγωγό εταιρεία σάκε Hokusetsu, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του σάκε Hokusetsu Daiginjo που εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στα εστιατόρια του ομίλου.

Εικόνα

H Nobu Rare Reserve είναι μια extra anejo τεκίλα που παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια αμερικανικού ουίσκι και τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν από την εμφιάλωση. Η αγαύη Blue Weber που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της τεκίλας συλλέχθηκε το 2007 και το 2008 και αποστάχθηκε χρησιμοποιώντας μια «ιδιόκτητη μέθοδο φιλτραρίσματος, βελτίωσης και δημιουργίας βραβευμένων extra anejo ετικετών τεκίλας», σύμφωνα με την περιγραφή της φίρμας.

A post shared by NOBU (@noburestaurants)

Η Qui σημειώνει ότι δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στην τεκίλα του. Οι επίσημες γευστικές νότες για αυτή τη νέα έκφραση περιγράφονται ως εξής: «Γλυκιά βελανιδιά, φρυγανισμένο αμύγδαλο και σφένδαμος, που παίζουν όμορφα στη μύτη με αρώματα ξύλου, καπνού, καραμέλας και βανίλιας».

«Είμαι λάτρης της τεκίλας εδώ και χρόνια», ανέφερε ο σεφ Nobu σε μια δήλωση. «Στην πραγματικότητα, μετά από κάθε επιτυχημένο άνοιγμα του Nobu, είναι παράδοση για την ομάδα μας να κάνει πρόποση με τεκίλα. Αλλά η ποιότητα, η ένταση των γεύσεων και η αυξημένη πολυπλοκότητα της παλαιωμένης τεκίλας της Qui είναι αυτό που φέρνει αυτό το ποτό στο επόμενο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε κάτι νέο στους πελάτες μας», συμπλήρωσε ο διάσημος σεφ.

Εικόνα

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων του Nobu και της Qui, υπάρχουν μόνο 1.500 μπουκάλια διαθέσιμα, το καθένα ξεχωριστά αριθμημένο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη limited edition τεκίλα σε καθένα από τα 51 εστιατόρια του Nobu σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, για όσους επιθυμούν να την απολαύσουν στο σπίτι, ένας περιορισμένος αριθμός φιαλών είναι διαθέσιμος για 500 δολάρια από τον ιστότοπο της Qui ή επιλεγμένες κάβες σε όλο τον κόσμο.