Don Julio Rosado: Η νέα ultra-premium τεκίλα είναι ροζ και ωριμάζει σε βαρέλια από φίνο πορτογαλικό κρασί

Η Don Julio πέφτει στη μάχη της ultra-premium κατηγορίας των ποτών με ένα εναλλακτικό «όπλο»: μια νέα ροζ τεκίλα. Η Don Julio Rosado χρωστάει το χρώμα της στην τετράμηνη παλαίωσή της μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια κρασιού από την Πορτογαλία.
Don Julio Rosado: Η νέα ultra-premium τεκίλα είναι ροζ και ωριμάζει σε βαρέλια από φίνο πορτογαλικό κρασί

Η μάχη για μια θέση στην premium κατηγορία των αλκοολούχων ποτών συνεχίζεται ακάθεκτη. Κι ενώ έχουμε γράψει για limited edition ετικέτες, για celebrities που βγάζουν τα δικά τους ποτά, για πανάκριβα αποστάγματα που βγαίνουν μία και μόνη φορά στην κυκλοφορία, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και σε ένα λανσάρισμα που ξεχωρίζει από όλα όσα έχουμε δει: αυτό μιας ροζ τεκίλας από τη Don Julio.

Διαβάστε ακόμα: Τζέισον Μομόα: Ο σταρ του Aquaman και του Game of Thrones λανσάρει τη Meili - Τη δική του βιώσιμη βότκα

Όπως και οι πιο αδαείς γνωρίζουν, η παλαίωση σε ένα βαρέλι μπορεί να χαρίσει υπέροχες αποχρώσεις στην τεκίλα, οι οποίες κυμαίνονται από ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ κεχριμπαρένιο, ανάλογα με το πόσο χρόνο περνά το απόσταγμα μέσα σε αυτό. Αν όμως βάλουμε μια λευκή τεκίλα σε ένα βαρέλι από κρασί, το υγρό που προκύπτει αποκτά μια μαγευτική ροζ απόχρωση, όπως συμβαίνει με τη νέα Don Julio Rosado.

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Don Julio είναι μια τεκίλα reposado, που σημαίνει ότι έχει περάσει από δύο έως 12 μήνες μέσα σε ένα βαρέλι. Κανονικά, αυτό θα σήμαινε βαρέλι που έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο ουίσκι μπέρμπον, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η τεκίλα ξεκουράστηκε για τέσσερις μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από την περιοχή Douro της Πορτογαλίας.

Όπως εξηγεί η παγκόσμια πρέσβειρα της Don Julio, Καρίνα Σάντσεζ, η διαδικασία παραγωγής είναι παρόμοια με άλλα προϊόντα της φίρμας. Οι πίνες αγαύης ψήνονται αργά σε φούρνους και στη συνέχεια ζυμώνονται με την ιδιόκτητη μαγιά της Don Julio πριν από την απόσταξη.

Η Don Julio δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε μια ροζ τεκίλα παλαιωμένη σε βαρέλια κρασιού. Ωστόσο, οι περισσότερες άλλες μάρκες χρησιμοποιούν βαρέλια κόκκινου κρασιού από την Καλιφόρνια.

Η Codigo 1530, για παράδειγμα, παλαιώνει για ένα μήνα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Cabernet από την κοιλάδα Napa (άλλες εκδόσεις παλαιώνουν περισσότερο και αλλάζουν χρώμα από ροζ σε κεχριμπαρένιο και καφέ).

Η Calirosa, η Casa Rica και η Komos ακολουθούν παρόμοιο μοτίβο με τις τεκίλες τους, έχοντας προμηθευετεί βαρέλια επίσης από την Καλιφόρνια για την παλαίωση (η Casa Rica χρησιμοποιεί επίσης τον όρο «rosado»).

Εικόνα

Η γεύση της Don Julio Rosado περιγράφεται από την εταιρεία ως εξής: «Με τον χαρακτήρα της αγαύης να λάμπει, υπάρχει ένα ωραίο μείγμα μελιού, μούρων, αποξηραμένων φρούτων και μια νότα μπαχαρικών στον ουρανίσκο».

Το προτεινόμενο σερβίρισμα για αυτή την τεκίλα είναι να προσθέσετε λίγη σόδα ή απλώς μια απλή γαρνιτούρα με λεμόνι, αλλά σίγουρα πίνεται πολύ ωραία και σκέτη. Όσο αντρικό ποτό κι αν θεωρείται η τεκίλα, ίσως πρέπει τελικά να δώσουμε μια ευκαιρία στο ροζ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Rosado τεκίλα μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Don Julio.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ