Super Premium τεκίλα: Αυτές είναι οι καλύτερες νέες high-end ετικέτες για το χειμώνα του 2022

Με την τεκίλα και το μεσκάλ να καταγράφουν πωλήσεις ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, αποτελώντας τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών, οι high-end και super premium επωνυμίες προσπαθούν πυρετωδώς να πιάσουν το κύμα, λανσάροντας νέες εκδόσεις. Αυτές είναι που ξεχωρίζουν από τις καινούργιες κυκλοφορίες.
Super Premium τεκίλα: Αυτές είναι οι καλύτερες νέες high-end ετικέτες για το χειμώνα του 2022

Απειλώντας πλέον σοβαρά την πρωτοκαθεδρία της βότκας και του ουίσκι στο βασίλειο των οινοπνευματωδών ποτών, η τεκίλα και το μεζκάλ αποτέλεσαν τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία οινοπνευματωδών σε έσοδα και όγκο το 2021.

Διαβάστε ακόμα: Τεκίλα, βιοτεχνική μπύρα και ποτά με κάνναβη οι μεγάλες τάσεις στο ποτό για το 2022

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Αποσταγμένων Ποτών των ΗΠΑ (DISCUS), τα δύο ποτά κατέγραψαν πωλήσεις ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο σχεδόν των συνολικών εσόδων από οινοπνευματώδη ποτά. Επιπλέον, η κατανάλωση στην κατηγορία έχει αυξηθεί συνολικά κατά 235% και συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό 6,9% ετησίως.

Εντός της κατηγορίας, οι high-end και super premium επωνυμίες κυριαρχούν όσον αφορά την αύξηση του όγκου από το 2003. Στην πραγματικότητα, οι όγκοι super premium τεκίλας αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά 1.330%, ποσόστωση που μεταφράζεται στα 7,1 εκατ. κιβώτια.

Ερμηνεύοντας την αυξητική τάση, οι παραγωγοί προσπαθούν πυρετωδώς να πιάσουν το κύμα. Οι κλασικές ετικέτες λανσάρουν νέα limited edition αποστάγματα στην υψηλή κατηγορία, ενώ καινούργια brands ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με πολλά από αυτά να υποστηρίζονται από διάσημους χρηματοδότες όπως ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον, η Louis Vuitton και ο Κέβιν Χαρτ.

Ανάμεσα, ωστόσο, στον ορυμαγδό των νέων κυκλοφοριών, τρεις ετικέτες ξεχωρίζουν, αξίζοντας να συνοδεύσουν τις χειμερινές σας στιγμές ανάπαυλας.

El Tesoro 85th Anniversary Edition (500 $)

Εικόνα

Τα καλύτερα στοιχεία του Jalisco και του Kentucky ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την 85η επετειακή έκδοση της El Tesoro. Για αυτό το ξεχωριστό ορόσημο, ο master blender τρίτης γενιάς της El Tesoro, Κάρλος Καμαρένα, συνεργάστηκε με τον master blender έβδομης γενιάς της James B. Beam Distilling Co., Φρεντ Νόε (γιος του θρύλου του μπέρμπον ουίσκι Μπούκερ Νόε) για να χρησιμοποιήσει βαρέλια που προηγουμένως φιλοξενούσαν αποστάγματα της έκδοσης Booker's 30th Anniversary Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Ο Καμαρένα γέμισε τα βαρέλια με El Tesoro Blanco και άφησε το απόσταγμα να ωριμάσει για τουλάχιστον τρία χρόνια. Το αποτέλεσμα επιβράβευσε την προσπάθεια. Με 42,5% ABV, η El Tesoro 85th Anniversary Edition είναι περίπλοκη και μελώδης, πλούσια σε νότες μπανάνας, καραμέλας και βανίλιας.

Τα βαρέλια έχουν κάνει το θαύμα τους. Καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί για την παλαίωση του μπέρμπον για περίπου 16 χρόνια, διατήρησαν πολλές από τις γεύσεις βανίλιας και στη συνέχεια δάνεισαν τα ίδια χαρακτηριστικά στην τεκίλα της El Tesoro.

Casa Dragones Reposado Mizunara Cask (180 $)

Εικόνα

Το 2018, η Μπέρθα Γκονζάλες Νιέβες της Casa Dragones, η πρώτη maestra tequilera του Μεξικού, άρχισε να πειραματίζεται με την ιαπωνική βελανιδιά mizunara. Συνεργάστηκε, λοιπόν, με μια ανεξάρτητη ιαπωνική βαρελοποιία για να δημιουργήσει νέα βαρέλια από αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην εργασία με ξύλο.

Η Mizurana, που μεταφράζεται σε «νεροβελανιδιά», είναι απείρως πιο υδαρής και πορώδης από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή δρυ, αποτελώντας έτσι ιδανική πρώτη ύλη για πιο στεγανά αλλά και πιο εύθραυστα βαρέλια.

Η χρόνια προσπάθεια της Casa Dragones απέδωσε: η τέταρτη έκφραση του αποστακτηρίου είναι απλά απολαυστική. Χρυσή στο χρώμα και με μακρύ φινίρισμα, η reposado τεκίλα έχει φρέσκες νότες βανίλιας, πορτοκαλοφλουδας, κηρήθρας και χλόης.

«Η Casa Dragones Reposado Mizunara Cask είναι μια τεκίλα που σερβίρεται καλύτερα σκέτη ή με ένα μικρό παγάκι», λέει η Γκονζάλες Νιέβες. Αυτό βέβαια δεν σας απογαρεύει να τη συνοδεύσετε με ένα ωραίο κρεμώδες γλυκό.

Patron El Alto (201 $)

Εικόνα

Για την τελευταία έκδοση της Patrón, ο master blender Ντέιβιντ Ροντρίγκεζ επέλεξε τα καλύτερα δείγματα του αποστακτηρίου από extra ańejo, ańejo και reposado τεκίλες, χρησιμοποιώντας την extra añejo ως κύρια βάση.

Ο Ροντρίγκεζ και η ομάδα του πραγματοποίησαν περισσότερες από 300 γευσιγνωσίες πριν καταλήξουν στο σωστό μείγμα.

Η Patron El Alto προσφέρει εξέχουσες νότες από σύκο και αποξηραμένα πυρήνες καρπών, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης των διαφορετικών συστατικών της ετικέτας σε έντεκα διαφορετικούς τύπους βαρελιών, με τα περισσότερα από αυτά να είναι υβριδικά από αμερικανικό δρύινο σώμα και γαλλικά κεφάλια βελανιδιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ