Η «μάχη» της τεκίλας - Γιατί σπεύδουν οι επώνυμοι να φτιάξουν το δικό τους brand

Είτε «ορκίζεσαι» στην τεκίλα, είτε... ορκίζεσαι πως δεν θα ξαναπιείς σφηνάκια, είναι γεγονός πως το πιο διάσημο ποτό με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική έχει γίνει τάση. Τελευταία, μάλιστα, όλο και περισσότεροι επώνυμοι σπεύδουν να βάλουν το όνομά τους σε μια ετικέτα του δημοφιλούς ποτού.
Η «μάχη» της τεκίλας - Γιατί σπεύδουν οι επώνυμοι να φτιάξουν το δικό τους brand

Η τεκίλα έχει πίσω της ιστορία αιώνων. Eίναι ένα από τα πιο διάσημα εξαγώγιμα προϊόντα του Μεξικό, και παρότι πάντα ήταν δημοφιλές ποτό, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα best seller αλκοολούχα ποτά του πλανήτη. Τα νέα brands ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, καθώς οι επώνυμοι του Χόλιγουντ φτιάχνουν ο ένας μετά τον άλλον το δικό τους «μοναδικό» απόσταγμα.

Διαβάστε επίσης: 5 επώνυμα κρασιά για το Φθινόπωρο

Φαίνεται πως η παραγωγή τεκίλας είναι το νέο αγαπημένο τους «χόμπι» μετά την παραγωγή «επώνυμου» κρασιού. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα «επώνυμα» brands που ξεχωρίζουν.

Casamigos

Εικόνα
Casamigos Tequila - Φωτογραφία: Shutterstock

Ίσως η πιο διάσημη «επώνυμη» τεκίλα, η Casamigos μέχρι το 2017 ήταν το προϊόν με την υπογραφή των κουμπάρων Τζορτζ Κλούνεϊ και Ραντ Γκέρμπερ. Οι δύο άντρες του Χόλιγουντ βρίσκονταν στο τιμόνι της πιο εξέχουσας και οικονομικά επιτυχημένης επιχείρησης τεκίλα. Όμως παρά την επιτυχία της, οι δύο συνεργάτες, αποφάσισαν να πουλήσουν την επιχείρηση στην Diageo έναντο 1 δισ. δολαρίων!

Cincoro

Εικόνα
Cincoro Tequila - Φωτογραφία: Cincoro

O Μάικλ Τζόρνταν μαζί με τέσσερις ακόμη φίλους του - μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες ομάδων του NBA - δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία τεκίλα με το όνομα το Cincoro το 2019. Το όνομα του ποτού τους είναι ένας συνδυασμός των λέξεων «πέντε» και «χρυσός» και τα τέσσερα είδη τεκίλας που παράγει το brand είναι μία «blanco», μία «reposado» παλαίωσης 8 - 10 μηνών, μία «añejo» παλαίωσης 24 - 28 μηνών και μία «extra añejo» η παλαίωση της οποίας μπορεί να φτάσει τους 44 μήνες.

Calirosa

Εικόνα
Calirosa Tequila - Φωτογραφία: Calirosa

Ο τραγουδιστής της μπάντας The Maroon 5 και η σύζυγός του - και άγγελος της Victoria's Secret- ανακοίνωσαν (μέσω Instagram) πως το νέο τους επιχειρηματικό εγχείρημα, η Calirosa προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους τεκίλας, τη «Rosa Blanco» παλαίωσης 30 ημερών και την «Añejo» η οποία παλαιώνεται για 18 μήνες, ενώ «ετοιμάζουν» και την «Extra Añejo». Σύμφωνα με τους ίδιους, το όνομα του ποτού είναι ένας συνδυασμός των λέξεων «Cali» από το Καλιφόρνια και το «rosa» που σημαίνει ροζ.

Sauza 901

Εικόνα
Sauza 901 - Φωτογραφία: Sauza

Sauza 901 είναι το όνομα της τεκίλα που υπογράφει ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. O διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός είναι ένας από τους OG επώνυμους του κλάδου καθώς παράγει τη δική τεκίλα, την «901 Silver Tequila» από 2014. Αργότερα, η Sauza προσέγγισε τον καλλιτέχνη και μαζί δημιούργησαν την Sauza 901. «Η αγάπη μου για την τεκίλα ξεκίνησα όταν επισκέφτηκα την περιοχή Jalisco στο Μεξικό και είδα το πάθος και την τέχνη που "μπαίνει" στην παραγωγή του κάθε μπουκαλιού. Το ταξίδι με ενέπνευσε να δημιουργήσω της "901"» είχε δηλώσει ο ίδιος κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Teremana

Εικόνα
Teremana Tequila - Φωτογραφία: Teremana

Και ο Dwayne 'The Rock' Johnson έχει μπει στον «χορό» της τεκίλα με την Teremana. Παρότι το λανσάρισμα του brand συνέπεσε με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο ηθοποιός καθιέρωσε τις «Teremana Tuesdays» μέσω Instagram Live και μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρεία του είχε πουλήσει 300 κιβώτια τεκίλας, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τις πωλήσεις όλων των των αλκοολούχων ποτών για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους.

818 Tequila

Εικόνα
818 Tequila - Φωτογραφία: 818 Tequila

Η «818 Tequila» φέρει την υπογραφή της Κένταλ Τζένερ, μέλος της διάσημης οικογένειας Καρντάσιαν. «Tα τελευταία χρόνια εργάζομαι σκληρά για να φτιάξω την καλύτερη τεκίλα. Πήγαμε σε διαγωνισμούς γεύσης και κερδίσαμε την 1η θέση, ανώνυμα» έγραψε η ίδια στο instagram τον Φεβρουάριο. Η τεκίλα 818 περιλαμβάνει τους τύπους «Blanco », «Reposado » και «Añejo ».

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου