ΗΠΑ: Παρέμβαση Μπάιντεν κατά της Κίνας για τους ημιαγωγούς

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Παρέμβαση Μπάιντεν κατά της Κίνας για τους ημιαγωγούς
Τη Δευτέρα ο Μπάινετν είχε τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους της Lockheed Martin Corp, της Medtronic PLC και της Cummins Inc.

Μήνυμα κατά της επέκτασης της Κίνας στην αγορά τσιπ και ημιαγωγών έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που προωθεί το σχέδιο του για την ενίσχυση του κλάδου στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Μπάιντεν σημείωσε «ο λόγος που η Κίνα παρακολουθεί το νομοσχέδιο για τους ημιαγωγούς τόσο στενά είναι γιατί θέλει να είναι μπροστά από εμάς στην παραγωγή αυτών των τσιπ και δεν θέλει να χάσει.

Η Αμερική εφηύρε του ημιαγωγούς. Είναι καιρός να φέρουμε την κατασκευή -και τις θέσεις εργασίας- σπίτι» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Μπάινετν είχε τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους της Lockheed Martin Corp, της Medtronic PLC και της Cummins Inc μαζί με τους επικεφαλής των συνδικάτων των εργαζομένων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για μία νομοθεσία ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider