Συμπόρευση αποφάσισαν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήσεις στελεχών από ΔΗΜΑΡ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συμπόρευση αποφάσισαν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήσεις στελεχών από ΔΗΜΑΡ
Υπενθυμίζεται ότι το το Σάββατο στις 18:00 θα ξεκινήσει στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου η πανελλαδική συνάντηση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, στην οποία θα μιλήσει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να προσθέσει ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας».

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία». Αυτό σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε: «Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, συμμετείχαν και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

Υπενθυμίζεται ότι το το Σάββατο στις 18:00 θα ξεκινήσει στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου η πανελλαδική συνάντηση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην οποία θα μιλήσει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιανουαρίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Vodafone: Προχωρά σε αυξήσεις σε Vodafone TV και σε συγκεκριμένα πάγια

Πώς χωρίστηκε η πίτα του streaming το 2025 - Το νέο τοπίο στην αγορά της συνδρομητικής

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider