Σημαντική δικαστική απόφαση για αφαίρεση γονικής μέριμνας 7χρονου από τη μητέρα του

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σημαντική δικαστική απόφαση για αφαίρεση γονικής μέριμνας 7χρονου από τη μητέρα του
Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εκδόθηκε από το Μον. Πρωτ. Αθηνών σχετικά με την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας 7χρονου τέκνου στον πατέρα του.

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εκδόθηκε από το Μον. Πρωτ. Αθηνών σχετικά με την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας 7χρονου τέκνου στον πατέρα του. Το δικαστήριο έκρινε ανάμεσα σε δύο αντίθετες αγωγές αυτή του πατέρα και εκείνη της μητέρας που διεκδικούσαν την αποκλειστική επιμέλεια του 7χρονου τέκνου τους.

Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης ήταν ότι κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε η κάκιστη άσκηση της γονικής μέριμνας του τέκνου από την μητέρα του, η οποία από την γέννηση του μέχρι και την συζήτηση της υπόθεσης 7 χρόνια μετά, προσπαθούσε με κάθε πρόσφορο αλλά και αθεμιτο μέσο, να αποκόψει τελείως το τέκνο από τον πατέρα του.

Ειδικότερα: Κατά τον χρόνο γέννησης του παιδιού, οι γονείς είχαν ήδη χωρίσει από υπαιτιότητα της μητέρας. Ο πατέρας αναγκάστηκε να ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών για να έχει επικοινωνία με το βρέφος. Όταν του δόθηκε με δικαστική απόφαση η επικοινωνία αυτή, η μητέρα αμφισβήτησε την πατρότητα του τέκνου. Ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτό και η αγωγή για επικοινωνία του πατέρα έγινε δεκτή. Να σημειωθεί ότι μέχρι τότε ο πατέρας διεκδικούσε μόνο δικαίωμα επικοινωνίας, καθ’ότι το τέκνο ήταν μωρό και είχε ανάγκη την μητέρα του. Η επικοινωνία είχε οριστεί αρχικά να γίνεται στην οικία της μητέρας αλλά επειδή διαπιστώθηκε από το δικαστήριο ότι η μητέρα εμπόδιζε την ποιοτική επικοινωνία, ορίστηκε να γίνεται σε παιδότοπο και χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων. Η μητέρα δεν εμφανιζόταν ποτέ στον παιδότοπο με το παιδί. Έγιναν δεκάδες μηνύσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην συνέχεια η μητέρα άλλαξε και διεύθυνση κατοικίας χωρίς να ενημερώσει τον πατέρα. Εγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία ανέθεσε την υπόθεση στην Πρόνοια και πίεσαν την μητέρα να δεχθεί να συναντήσει ο πατέρας το παιδί του, μετά από 3 χρόνια που είχε να το δει. Ουσιαστικά το παιδί αγνοούσε την ύπαρξη του πατέρα του. Το παιδί με την παρουσία υπαλλήλων της Πρόνοιας γνώρισε τον πατέρα του και έδειχνε ενθουσιασμένο και χαρούμενο για την επικοινωνία αυτή. Από την άλλη η μητέρα προσπαθούσε να πείσει τους υπάλληλους της Πρόνοιας ότι το παιδί φοβάται τον πατέρα του, δεν τον θέλει, ότι αυτός δεν τους φέρεται καλά, κ.α.

Η έκθεση της Πρόνοιας για τις συναντήσεις αυτές ήταν θετική, ανέδειξε την χαρά του τέκνου για την γνωριμία του με τον πατέρα, έκρινε ότι το τέκνο ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί, ότι οι συναντήσεις αυτές συνέβαλαν στην φυσιολογική ανάπτυξη του και ήταν απαραίτητη η επαφή του με τον πατέρα του, την οποία αναζητούσε με ανυπομονησία. Έκρινε ότι πατέρας ήταν ευγενικός, περιποιητικός, στοργικός και επίσης χαρούμενος με την επαφή και την γνωριμία. Αντίθετα εξέθεσαν το πρόβλημα της μητέρας που προσπαθούσε με προφάσεις να εμποδίσει και να μαυρίσει την επικοινωνία αυτή.
Η μητέρα στη συνέχεια προέβη σε ψευδή καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση του τέκνου της από τον πατέρα προκειμένου να εκδιώξει για μια ακόμα φορά τον πατέρα από την ζωή του τέκνου της. Η καταγγελία αυτή κρίθηκε αβάσιμη και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν οριστική αφαίρεση της επιμέλειας του τέκνου από την μητέρα και άμεση παράδοση αυτού στον πατέρα, προκειμένου να μετακομίσει μαζί του και να ξεκινήσει σχολείο στην κατοικία του πατέρα. Προκειμένου δε αυτή η μετάβαση να καταστεί ομαλή για το τέκνο το δικαστήριο την υποχρεώνει να το παραδίδει η ίδια κάθε Παρασκευή στην κατοικία του πατέρα και να πηγαίνει για να το παραλάβει, με αυστηρή ποινή φυλάκισης αν δεν συμμορφωθεί και άμεση αφαίρεση της επιμέλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:53

Γερμανία: Τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στη Βαυαρία - Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

15:49

Στο 47,6% «αναρριχήθηκε» το ποσοστό της UniCredit στη Commerzbank

15:45

Τσιόδρας: Συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, αυξημένα μέσα και έμφαση στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

15:30

Εξοικονομώ: Το «τυφλό σημείο» που εντόπισε η ΕΕ στις επιδοτήσεις για τις κατοικίες

15:24

Ουκρανικά drones έπληξαν τρία ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε μία νύχτα

15:19

Ανατολικό Πήλιο: 8 μαγευτικές παραλίες για βουτιές στο Αιγαίο

15:15

Κρεμλίνο: Ελπίδες για τουρκική παρέμβαση στην Ουκρανία - Προειδοποίηση προς τη Λιθουανία για τα πυρηνικά

15:04

Στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Συρίας Αλ Σαράα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - Συνάντηση με Τραμπ

15:00

Θεοδωρικάκος: «Ασφαλής Ελλάδα είναι μόνο μια πιο παραγωγική Ελλάδα»

14:54

Booking: Στο ραντάρ της Επ. Ανταγωνισμού οι online κρατήσεις ξενοδοχείων

14:54

Ορμούζ: 6.000 ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Κόλπο

14:40

ΑΑΔΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας για εκπαίδευση και έρευνα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

14:34

Η Πειραιώς στο club των 12 τραπεζών που ιδρύουν τη Defense and Resilience Bank

14:32

UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές

14:13

Συρία: Ένας νεκρός και 36 τραυματίες από τις εκρήξεις στη Δαμασκό

14:09

ΕΕ: Στηρίζει τα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ - «Η Γροιλανδία αποφασίζει για το μέλλον της»

14:02

Δίκη για Τέμπη: Ξεκίνησαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων - Αίτημα προς το Δικαστήριο της ΕΕ

14:01

Apple: Mega deal 30 δισ. δολαρίων για αγορά τσιπ από την Broadcom

13:59

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας

13:56

Spitogatos: Οι ακριβότερες και πιο φθηνές περιοχές της Ελλάδας για αγορά - ενοικίαση κατοικίας

13:43

Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα για παραβάσεις εις βάρος εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων

13:42

H Metlen η πρώτη ελληνική εταιρεία με το νέο ISO για τη διαχείριση συγκρούσεων συμφερόντων

13:34

Η Μαρίν Λεπέν ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία παρά την καταδίκη

13:21

Χρυσός: Πτώση 2,5% με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή - Στο -4% το ασήμι

13:18

Ξεκινά η πρώτη κλινική μελέτη σε ανθρώπους παγκοσμίως για την αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος

13:12

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ ο Θέμης Σαρασίδης - Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας

13:07

Εξάρχου: Εφικτή η μετάβαση της οικονομίας σε μία δυναμική φάση ανάπτυξης

13:07

ΓΑΙΑΟΣΕ: Νέα προθεσμία για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης καντίνας στον Σταθμό Λαρίσης

12:53

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,16% η απόδοση για τα τρίμηνα έντοκα 400 εκατ. ευρώ

12:43

Κάλας: Οι νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ περιπλέκουν τις συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider